De lezers van VAB magazine hebben de Trappistenroute verkozen tot mooiste route van Vlaanderen. Twee Kempense abdijen, een middeleeuws kasteeldomein en een dosis topnatuur vormen het decor op je tocht. Vertrekken en afsluiten doe je op het terras van Café Trappisten. Haal je fiets van stal en ontdek zelf waarom deze route in de prijzen viel. (Bron: mail dienst Toerisme Kempen, mei 2023).

De Kempense Trappistenroute in Westmalle is een must-try voor fietsliefhebbers en bierkenners. Deze schilderachtige route voert je door het prachtige Kempense landschap en biedt een unieke kans om de wereldberoemde trappistenbieren van de Abdij van Westmalle te ontdekken. Onderweg kun je genieten van rustige landweggetjes, groene bossen en sfeervolle dorpjes.

Een hoogtepunt van de route is een bezoek aan de abdij zelf, waar je de kans krijgt om de beroemde trappistenbieren te proeven en te kopen. Met zijn combinatie van natuurlijke schoonheid en de rijke trappistentraditie is de Kempense Trappistenroute de perfecte mix van ontspanning, cultuur en gastronomie.

Bezienswaardigheden onderweg:

  • Twee Kempsense abdijen: abdij van Westmalle en de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth
  • Een middeleeuws kasteeldomein, kasteel de Renesse
  • Reservaat ’s Herenbosch

Na deze fietstocht van 44 kilometer, die je onderweg kan inkorten tot 33 kilometer, geniet je van een volle kroes trappistenbier op het terras van Café Trappisten. Dit is trouwens ook de startplaats van deze fietstocht. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Bron: Mail van de dienst Toerisme Provincie Kempen, mei 2023

Meer info en een brochure omtrent deze fietstocht kan je bekomen via deze link van de dienst Toerisme Kempen.

Met dank aan de dienst Toerisme Malle.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen en in het bijzonder aan Mevrouw Karen Bouts.

Info betreffende de foto’s: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen.