100_9364Deze fietstocht over een afstand van 47 kilometer vertrekt vanuit het provinciedomein Tillegembos en brengt je lansgheen de vele sierlijke kastelen die hier en daar verspreid staan in het Houtland, een streek die zich situeert in de driehoek gevormd door de steden Brugge, Oostkamp en Torhout.

Deze streek die zich situeert ten zuiden van Brugge is kenmerkend voor zijn stijlvolle dreven, de vele elegante kastelen en de imponerende abdijen, welke her en der verspreid liggen in een bosrijke omgeving.

De verschillende kastelen die je één voor één voorgeschoteld krijgt zijn onder andere: het kasteel van Tillegem; Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos en tot slot zijn er ook nog de twee kasteelparken: Tudor en Beisbroek.

In het Brugse Ommeland zijn er 7 voormalige spoorlijnen die later tot fietspaden werden omgevormd en net dankzij deze trajecten kan je als fietser niet alleen op een leuke, maar tevens ook op een zeer veilige manier de streek verkennen.

Goed om weten is dat de Kastelenroute eveneens kan aangekocht worden voor de prijs van 6 euro in één van de vele toerismekantoren, alsook bij Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.