Dankzij de dienst Toerisme Brugse Ommeland en Bits of Love, ontdekte ik een super coole activiteit voor de kinderen. Het leuke van deze activiteit is, dat je hem overal kan uitvoeren en zowel tijdens het weekend, op een woensdagnamiddag of tijdens de schoolvakanties. Elk kind krijgt bij de start van de wandeling (voor de allerkleinsten) of fietstocht (voor de grotere kinderen) een Bingo kaart, waarop meerdere onderwerpen staan afgebeeld, zoals bijvoorbeeld een paard, een waterput, een schaap, vogels, een windmolen, enzoverder.


Bingo


Wie onderweg als eerste 4 afbeeldingen op een rij vindt, die wint en roept Bingo. Het leuke van deze opdracht is dat je dit spel overal kan spelen, aan de kust, in de stad, op het platteland, in het bos of in een dorp. Telkens krijg je een andere kaart te zien met daarop verschillende onderwerpen, welke aangepast zijn aan de streek waar je wandelt en waarbij je ook nog de onderwerpen kan wisselen vooraleer je ze uitprint. Klik na je keuze op de gele knop ‘print PFD’ en onderaan je scherm verschijnt de PDF, die je kan afprinten, van zodra je er op geklikt hebt.


Veel succes en veel plezier met deze leuke activiteit


Jullie vragen je als ouder nu waarschijnlijk af, hoe maak ik zulk een bingo kaart? Surf naar www.wandelbingo.be. Kies een kaart voor ‘beginners’ of voor ‘ervaren spotters’ met daarop de verschillende onderwerpen, en print ze af. Neem een balpen mee voor elk kind. Laat ze onderweg zoeken naar de onderwerpen die op hun kaart staan afgebeeld, en wie eerst Bingo roept die wint. Van zodra je naar de startpagina surft, zal alles meteen duidelijk worden. 

Bron: Nieuwsbrief Brugse Ommeland editie november 2020.

Met dank aan de dienst Toerisme Brugse Ommeland, Wandelbingo en Bits of Love, voor het publiceren van deze leuke activiteit

Info betreffende de illustraties op deze pagina: Copyright © Brugse Ommeland, Copyright © Wandelbingo en Copyright © Bits of Love.