Het Gravinnekeswandelpad in Westerlo is een fantastische optie voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en avontuurlijke buitenactiviteit. Het pad is speciaal ontworpen voor kinderen en neemt hen mee op een wandeling door de prachtige natuur van de omgeving, terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van diverse educatieve en speelse activiteiten.

Op het Gravinnekeswandelpad kunnen kinderen hun zintuigen gebruiken om de natuur te ontdekken. Ze kunnen bijvoorbeeld zoeken naar verschillende soorten bladeren, bloemen en bomen, luisteren naar de geluiden van de dieren en hun eigen creatieve kant ontdekken door middel van verschillende speelplekken en spelletjes.

Het pad is ook geschikt voor kinderwagens, zodat zelfs de allerkleinsten mee kunnen doen aan de wandeling. Daarnaast zijn er diverse picknickplaatsen langs de route, waar gezinnen even kunnen rusten en genieten van een heerlijke lunch of een tussendoortje.

Het Gravinnekeswandelpad is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de natuur en hen te laten zien hoe leuk en spannend een wandeling in de buitenlucht kan zijn. Het is een perfecte optie voor een gezinsuitje in Westerlo en ik zou het ten zeerste aanbevelen aan gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Dit belevingspad is er voor kinderen vanaf 3 jaar, die wellicht reeds bijna 2 kilometer kunnen starten aan het café en jeugdherberg Het Boswachtershuis met een speeltuin, waarin speelzones met speeltoestellen voor verschillende leeftijden voorzien zijn. 

Bron: Vakantiegids Kempen 2023.

Met dank aan de dienst Toerisme Provincie Antwerpen, Westerlo en de Kempen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright (Toerisme) Westerlo.