Deze betoverende wandelroute neemt je mee door de schilderachtige hellingen en het uitgestrekte plateau van de Chartreuzenberg. Omgeven door weelderig bos en pittoreske holle wegen, belooft deze tocht een echt avontuur voor natuurliefhebbers. Bereid je voor op een enerverende klimervaring en laat je betoveren door de prachtige omgeving.

Ontdek het prachtige Chartreuzenberg-gebied door middel van een schilderachtige wandeling door bossen en holle wegen. Volg de aangegeven knooppunten op het Hagelandse Heuvels en Valleien wandelnetwerk (1 – 12 – 19 – 18 – 111 – 112 – 171 – 17 – 11 – 1) en beklim de Chartreuzenberg-hellingen. Vergeet niet om even langs te gaan bij het wijndomein Chartreuzenberg voor een heerlijk Hagelands wijntje en leer meer over de lokale wijnproductie. Zorg voor stevige schoenen of laarzen, vooral bij nat weer, omdat de paden modderig kunnen zijn.

Nuttige informatie:

Start en aankomst: Sint-Mauruskerk, Gebroeders Van Tiltstraat z/n, 3220 Holsbeek.

De totale afstand van deze wandeling bedraagt 6,9 kilometer over steile hellingen, en is bewegwijzerd met rechthoekige borden met een rode opdruk.

De Chartreuzenbergwandeling is een suggestielus op het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Valleien, en kan deze wandelpublicatie kan je voor 9 euro bestellen op de officiële website van toerisme Vlaams-Brabant bestellen.

Blikvangers onderweg:

  • Wijndomein Chartreuzenberg, waar je mits een reservatie, alles ontdekt van hun witte, rode, rosé en schuimwijn tijdens een wandeling tussen de wijnranken (tussen knooppunten 12 en 19)
  • Chartreuzenbos, waar je een yogaplatform, een labyrint van grote brokken ijzerzandsteen, een houten bed met hoofdkussen en een mooie heideplek midden in het bos zal ontdekken (tussen knooppunten 18 en 17)
  • Een speelzone vanaf knooppunt 171, 105 meter richting knooppunt 110

Genieten van wat rust en een hapje en een drankje:

  • Cafetaria De Schuur, de cafetaria van het sportcomplex
  • Bistro Bo-Bonne, lekker tafelen en genieten van grootmoeders keuken in een trendy jasje

Overnachten in deze mooie streek:

Bron:

Magazine ‘Het smaakt in #dewandelprovincie! Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!, najaar 2023.

Met dank aan Visit Vlaams-Brabant. Agentschap Natuur #Bos.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Visit Vlaams-Brabant, © Copyright Lander Loeckx.