Opdorp ligt in de provincie Oost-Vlaanderen, en is een deelgemeente van Buggenhout. Geografisch gezien ligt dit dorp op de grens van Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brabant.

Bovendien hebben ze hier ongetwijfeld de grootste en waarschijnlijk de mooiste Dries van het land. Wij, inwoners van Evergem en omstreken, beweren dat de Dries in Doornzele met die eer mag gaan lopen. Aan jullie om te vergelijken en te beslissen.

Zoals je reeds kon afleiden in de inleiding flirt deze wandeling van 9,7 kilometer onderweg met de provinciegrenzen, want starten doe je in de provincie Oost-Vlaanderen, halverwege je tocht wandel je doorheen Antwerpen en naar het einde toe stap je dan doorheen Vlaams-Brabant.

Start en aankomst zijn gelegen op de Dries in Opdorp aan nummer 65, waar je vanaf café Drytoren knooppunt 90 schuin links over de Dries volgt. Daarna gaat het verder via knooppunt 91 – 92 – 119 – 99 – 95 – 93 – 89 en tot slot weer helemaal terug naar knooppunt 90.

Bij mooi weer kan deze wandeling ook gedaan worden door mensen in een rolstoel of door jonge gezinnen met een kinderwagen. Bij slecht weer kan je je best voorzien van stevige wandelschoenen.


Hier moet je zeker eens stoppen:

  1. Het Lippelobos met het kasteel Hof te Melis
  2. Een monumentje dat aanduidt dat je aan het geografische middelpunt van Vlaanderen passeert
  3. Café Drytoren, waar je terecht kan voor lekkere streekbieren en verzorgde snacks
  4. Het viersterrenhotel Boskapelhoeve, gelegen in het groene Buggenhout, waardoor je nog wat langer kan verblijven om het wandelnetwerk Stille Waters te verkennen

Met dank aan de dienst Toerisme Scheldeland
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto: © Toerisme Oost-Vlaanderen en de foto werd genomen door David Samyn