boerengolfAls ik eerlijk ben, dan moet ik bekennen dat deze sport voor mij volledig onbekend is, maar blijkbaar is boerengolf een ideaal spel voor groepen welke aan teambuilding willen doen, maar ook voor vrienden en families die samen eens een onvergetelijke uitstap willen meemaken.

Hoe dan ook, achteraf heb je de gelegenheid om met zijn allen gezellig na te praten in de grote schuur van de Bouwhoeve; terwijl je geniet van een drankje, een authentieke kempische maaltijd of een bbq. Met andere woorden, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvergetelijke dag van te maken.

De Bouwhoeve Vakantieboerderij vind je op volgend adres: Bouwhoef 2, 2320 Hoogstraten. Aangezien er gevraagd wordt om steeds vooraf te reserveren, geef ik ook het mailadres mee: debouwhoeve@telenet.be. Natuurlijk kan je vooraf een kijkje nemen op de website, waar je heel wat informatie kan terugvinden.

Het spel neemt ongeveer twee uur in beslag en komt in grote lijnen overeen met het traditionele golfspel, waarbij je moet proberen om in zo weinig mogelijk slagen je bal in de hole te slaan. De theorie is heel simpel, maar in praktijk ervaar je de moeilijkheden van dit spel, want je komt op het speelveld oog in oog te staan met vele hindernissen zoals beken, bomen, plassen, molshopen en koeienvlaaien die her en der verspreid liggen op het terrein. Laarzen zijn zeker geen overbodige luxe, dus die neem je best mee!

Tot slot nog even vermelden dat deze ludieke sport, welke helemaal uit Nederland is overgewaaid, vanaf april tot en met oktober kan gespeeld worden! De duur van het spel varieert van 1,5 tot 2 uur en voor de prijs van 7,50 € per persoon krijg je ook een kopje koffie of thee. Spelen doe je met minimum 8 spelers en maximum 50 personen. Een maaltijd is mogelijk mits aanvraag!

 

Met dank aan de dienst Toerisme Hoogstraten

Met dank aan de Bouwhoeve

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen

Info betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie