P1080116Turnhout is een stad gelegen in het noorden van ons land dat zich profileert als hoofdstad  van de Antwerpse Kempen en als speelkaartenstad, maar om daarover meer te ontdekken moet je zeker eens een bezoek brengen aan het Speelkaartenmuseum, gelegen in de Druivenstraat 18. De maandag is het museum gesloten, van dinsdag tot vrijdag is het geopend van 10 tot 17 uur en in de weekends van 11 tot 17 uur. Op 24 en 31 december sluit het museum zijn deuren om 12.30 uur. Tot slot zijn de deuren ook gesloten vanaf donderdag 25 december tot en met vrijdag 2 januari 2015.

Deze biertroefroute heeft twee belangrijke troeven: ten eerste onderweg ontdek je enkele typische streekbieren, tijdens een soort van kroegentocht langs zes verschillende cafés in Turnhout en ten tweede; in elke van de zes cafés kan je tijdens de proeverij een kaartje leggen met je medekompanen. Het kaartenspel met bijpassend reglement zal er steeds ter beschikking liggen. Zorg in ieder geval dat je een BOB voorziet wanneer je nadien nog met de wagen moet rijden.

Hou er ook rekening mee dat de deelnemende cafés een of meerdere sluitingsdagen hebben, welke opgenomen staan in de brochure welke je vooraf kan bestellen bij de Dienst Toerisme & UIT, gelegen op de Grote Markt 44. Elke brochure bevat drie bonnen welke dan in de deelnemende cafés kunnen worden ingeruild voor een bier of niet-alcoholisch drankje. Prijs per brochure is slechts 10 euro.