Nadat ik deze week reeds een pagina had aangemaakt over Westerlo en Turnhout, mocht Heist-op-den-Berg niet ontbreken, waardoor dit drieluik betreffende citytrippen in de Kempen afgewerkt is, en jullie dus nu een keuze kunnen plannen maken voor de volgende uitstap al dan niet met overnachting.

Een zondags rommelmarktje, een verfrissend glas met uitzicht op de bergtop en een zonnige fietstocht door de weelderige natuur. Wat kun je nog meer wensen voor een onvergetelijke dag met de liefde van je leven? Zoals de Heistenaars zeggen: ‘Welle Hemme alles in Hest’ – hier heb je alles wat je nodig hebt.

Bruisende kern:

In het historische hart is de kern van alles letterlijk op en rond een berg gebouwd. De levendige Bergstraat barst van de trendy boetiekjes, gezellige cafés en zonovergoten terrassen. Voor een dosis cultuur is er het bruisende Cultuurcentrum Zwaneberg, waar je kunt genieten van een cultureel bad.

Boven op de berg:

Wil je in één dag zowel de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen als de indrukwekkende mijnterrils van Beringen ervaren? Het enige wat je hoeft te doen, is de uitdaging aangaan van de 138 treden van de Water- en Uitkijktoren. Vanaf dit hoogste punt in het Bergbos sta je op maar liefst 71,60 meter boven de zeespiegel. En als een extra tip: er is ook een lift beschikbaar voor wie liever de hoogte in gaat zonder trappen te trotseren.

Sunday strolling:

Pure charme op zijn best wacht op je op de zondagse rommelmarkt. Dwaal rond op de voddenmarkt in het bruisende centrum, waar je kunt snuffelen naar een oude plaat, een stukje antiek voor op dat bureautje, of zelfs verse lokale groenten om mee naar huis te nemen. Hier vind je schatten en verhalen, allemaal op één plek.

Kadastrale dromen:

Midden in het bruisende centrum van Heist-op-den-Berg verwelkomt Het Kadaster je met zijn fonkelnieuwe setting. Wat ooit het oude kadastergebouw was, is nu getransformeerd tot een unieke accommodatie. De vier eigentijdse gastenkamers krijgen karakter door de vintage vondsten die zorgen voor een authentieke flair. De keuken, het knusse salon en de prachtige tuin zijn gedeelde ruimtes waar gezelligheid centraal staat. Hier kom je samen en deel je verhalen in een omgeving vol geschiedenis en moderne twist.

Fietsdate:

Zin in een avontuur? Pak de tandem en ga op pad voor een 59 kilometer lange rit langs de betoverende Berg- en Neteroute. Deze route neemt jullie mee rondom de majestueuze berg, over de schilderachtige dijken van de Grote Nete en langs prachtige kastelen, een sfeervolle molen en andere interessante bezienswaardigheden. Onderweg kunnen jullie genieten van een welverdiende pauze met een lokaal Heists biertje of een goed glas wijn op een van de gezellige terrassen. Een dag vol ontdekkingen en genot wacht op jullie!

Bron:

Vakantiegids Kempen 2023, Kom herinneringen maken.
Officiële website van Toerisme Heist-op-den-Berg, waar je alle informatie terugvind.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright toerisme Provincie Antwerpen
© Copyright De Backer Mie, © Copyright Van Baelen Susy.