Iedereen is wellicht volop bezig met aftellen naar de Kerstvakantie, om dan samen met het gezin en de kinderen te genieten. De winterperiode is daarbij het ideale seizoen om eens helemaal tot rust te komen. Tijd om even tot rust te komen en te genieten van het prachtige landschap in de Vlaamse Ardennen. De dienst voor Toerisme Vlaamse Ardennen heeft vijf leuke tips bedacht, en die zet ik nu eens op een rijtje voor jullie.


Tip nummer 1: Ontdek Ronse met de kinderen.

De stad Ronse is een stad, die volledig afgestemd staat op kindermaat aangezien er hier tal van leuke activiteiten kunnen gedaan worden, gaande van een plezante kinderzoektocht doorheen het stadscentrum, tot en met ravotten op de klauterboomstammen in het Muziekbos. Ben je van plan om langer te blijven, dan is de kindvriendelijke B&B Hoeve De Schapenkop, een echte aanrader.

 

Tip nummer 2: Wonderlijk wandelen in Maarkedal.

Ben je een fervente wandelaar, dan is deze tip wellicht jou op het lijf geschreven, want in het hartje van de Vlaamse Ardennen kan je zeker je hartje ophalen. In deze rustige omgeving kom je tal van wandelmogelijkheden tegen; en indien je je graag laat verrassen, dan moet je zeker de Z+ Wandelroute eens uit proberen, want onderweg geniet je vanop een unieke rustbank van dit prachtige landschap. Tot slot zijn er ook heel wat wandelroutes uitgestippeld voor de liefhebbers van bossen en natuurgebieden. Kortom, hier komt iedereen aan zijn trekken.

 

Tip nummer 3: Een weekendje weg in zalig Zwalm.

Deze derde tip is er eentje voor de liefhebbers van het goede leven. Voor de wandelaars die na een fikse wandeling de voeten onder tafel willen schuiven in een of ander restaurantje in de streek. Geen nood, want in Zwalm zijn er heel wat eetgelegenheden waar het aangenaam vertoeven is, terwijl je geniet van je gezelschap en van lekker eten. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden om te genieten van een zalige nachtrust in één van de stijlvolle B&B’s.

 

Tip nummer 4: Een weekendje weg rond de Koppenberg? Relax in alle rust.

De Koppenberg levert elk jaar opnieuw spectaculaire beelden op tijdens de Ronde van Vlaanderen, maar hier kan je als wandelaar genieten van een mooie wandeling en de frisse buitenlucht ervaren. Achteraf kan je opteren voor een verblijf in B&B Enjoy Today, waar je samen kan relaxen in de sauna, om daarna te genieten van een verkwikkende nachtrust.

 

Tip nummer 5: Lange wandelingen in de Vlaamse Ardennen.

Kies je voor wandelingen met pit, dan zit je hier bij deze tip op je plaats, want de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen stippelde 5 uitdagende routes uit langsheen de taalgrens. Daarenboven heb je dan ook nog eens de mogelijkheid om via de wandelgids Grensgevallen, meerdere wandelroutes aan elkaar te rijgen tot één geheel van bijna eindeloos lang wandelen. Goed om een ideaal en pittig wandelweekendje voor te bereiden.

 

Bron: Nieuwsbrief van de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen – editie december 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen, dienst Toerisme Oost-Vlaanderen en StapAf.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Oost-Vlaanderen en de fotograaf van dienst was David Samyn (foto bij tip nummer 2, 4 en 5).