Op zoek naar een opwindende familie-uitstap? Waarom niet het hele gezin mee op ontdekkingsreis nemen met een boeiende en leerzame wandelzoektocht! Het avontuur wacht, en de start is eenvoudig: werk samen om vragen te beantwoorden en ontdek welk knooppunt je moet verkennen. Welke route spreekt jullie aan?

Ga voor een onvergetelijke wandelzoektocht in de betoverende Kalkense Meersen. Of ontdek de magie van het Drongengoedbos tijdens een spannende speurtocht te voet. De keuze is aan jou! Verzamel herinneringen, ontdek nieuwe plaatsen en beleef samen waardevolle momenten. Op deze pagina neem ik jullie graag mee op tocht in de Kalkense Meersen.


Een leuke activiteit voor het ganse gezin!


Duik in een avontuurlijke wereld met deze wandelzoektocht! Begin bij het cadeau gekregen startknooppunt en laat de rest van de knooppunten jouw pad bepalen. Elk knooppunt onthult een vraag met twee mogelijke antwoorden. De juiste keuze wijst je naar het volgende knooppunt en als je de vragen succesvol beantwoordt, brengt het je weer terug naar het beginpunt. Markeer de knooppunten op de kaart en beleef een boeiende route.

Bereid je voor op een 6 km lange ontdekkingstocht dwars door de prachtige Kalkense Meersen, een natuurjuweel in het Scheldeland. De zoektocht begint bij het veer van Schellebelle. Parkeer op het dorpsplein van Schellebelle en het station is op slechts 1,5 kilometer wandelen van het veer.

Luid de bel om de veerman of -vrouw te roepen, die je met plezier over de Schelde brengt. Houd de vaartijden in de gaten zodat je aan het einde van je avontuur weer terug kunt keren. Aan de overkant ontdek je wandelknooppunt 2, met je eerste vraag. Vanaf daar is het aan jou en je gezelschap om knooppunten te verbinden aan de hand van de routebordjes en vragen.

Na de zoektocht verdien je een beloning! Trakteer jezelf op een heerlijke pannenkoek of ijsje bij lokale eetgelegenheden als ‘t Veer, De Plaetse of Den Aard, die zich bij het start- en eindpunt bevinden. Je hebt het verdiend!

P.S. Voor de zekerheid is er een kaart beschikbaar met de juiste knooppunten, mocht je de weg willen volgen zonder te verdwalen. Ga op avontuur en geniet! Download hier de wandelkaart, waarop jullie zelf de volgende wandelknooppunten dienen in te vullen?

Bron: Officiële website van Routen, waar je nog eindeloos veel andere activieteiten kan ontdekken.

Met dank aan Routen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright tov en © Copyright David Samyn.