p1120382Als buffer tussen de industriezone langsheen het kanaal Gent – Terneuzen en de bebouwde dorpskern van Doornzele, werd in het noorden een koppelingsgebied voorzien, dat zich uitstrekt tussen het Molenvaardeken en de Vasca da Gammalaan.

Dit gebied, waar 100.000 inheemse bomen en struiken werden aangeplant en waar een speelheuvel met natuurlijke speelelementen voorzien is, kan je op meerdere manieren bereiken. Je parkeert je wagen gratis op de Dries, om van daar uit dan de verschillende toegangswegen in te stappen.

De vier verschillende toegangswegen zijn:

  1. Via de Walgracht en het Gaverstraatje
  2. Via het Abdijstraatje
  3. Via de Twaalfroedenstraat
  4. Via de Oude Spoorweg op Terdonk

p1120384Aangezien er vier verschillende toegangswegen voorzien zijn, kan je de wandeling op verschillende plaatsen starten en kan je zelf beslissen hoe lang en hoe ver je wil stappen. Onderweg zijn er voldoende infoborden voorzien waarop heel wat informatie staat.

Af en to vind je ook een picknicktafel met banken, zodat je bij mooi weer kan genieten van een lekkere picknick, of gewoon even halt kan houden om wat te rusten en te genieten van de mooie natuur.

Momenteel kan je enkel tussen de Vasco da Gamma en café de Wachtzaal stappen langs de oude spoorwegbedding, maar in de toekomst zal je nog verder richting Langerbrugge kunnen stappen, want er is reeds een aanvraag ingediend om daar ook een fiets- en wandelpad te voorzien.

p1120390Tip:
Aangezien je de keuze hebt om te wandelen op een verharde of onverharde ondergrond, kan je best goede wandelschoenen aandoen, en zeker na regenweer. Na de wandeling kunnen de kinderen nog even naar hartelust ravotten op de nieuwe speeltuin op de Dries.