De herfst, bezongen door de dichter Felix Timmermans als het mooiste seizoen, betovert de zintuigen met haar diepe tonen. De herfst blaast op den horen en laat het hout dampen van wierook. Als je wilt genieten van dit prachtige seizoen in het Waasland, volg dan deze 5 tips voor een onvergetelijke ervaring, zowel voor jou als voor de kinderen. De herfst in al haar glorie zal je betoveren.

Het Heidebos in Wachtebeke biedt een gevarieerde natuurervaring met dennenbossen, berken-eikenbossen, beukendreven en struikhei. Vooral in oktober is het de perfecte plek voor een paddenstoelzoektocht op de 4 kilometer lange groene AS Adventure-route. Informatieve bordjes onthullen interessante feiten over paddenstoelen van alle soorten en maten.

Vergeet niet een spiegeltje mee te nemen om de onderkant van de paddenstoelen te bekijken zonder ze te plukken, zodat anderen er ook van kunnen genieten. De wandeling biedt bovendien de kans om reeën en eekhoorns te spotten en te genieten van de prachtige herfstkleuren, zelfs als de paddenstoelen niet in overvloed aanwezig zijn.

Via deze knop krijg je alle nodige informatie betreffende deze mooie wandeling, de data waarop er kan gewandeld worden, de afspraakplaats en de begeleider.

Bron: mail van Bart van toerisme Waasland, editie oktober 2023.

Met dank aan: toerisme Waasland, Natuurpunt Moervaart-Zuidlede en Maatje den Herder.

Info betreffende de foto’s op deze pagina:  © Copyright David Samyn, © Copyright Griet Vandepitte.