Voor het eerst sinds het bestaan van mijn website, nodig ik jullie graag uit om deel te nemen aan een vollemaanswandeling, welke doorgaat op donderdag 5 oktober, zaterdag 4 november en zondag 3 december, telkens om 19.30 uur. Voor alle duidelijkheid, Ospel is een dorp in de Nederlandse provincie Limburg en ligt nabij de stad Weert.

Zoals de titel van deze pagina al een beetje laat vermoeden word je uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling bij volle maan. Voor de ene persoon is dat misschien het toppunt van de romantiek, voor de andere persoon roept zulk een wandeling griezelverhalen en spannende gebeurtenissen op. Maar in ieder geval is het zo dat de volle maan steeds iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt.

Het licht van deze satelliet die rond de Aarde draait zorgt ervoor dat de bomen in het landschap een schaduw krijgen, dat het water van de beken en de rivieren een speelse schittering krijgen en dat het landschap een magisch tintje krijgt. Plots is donker niet zo donker meer en dat allemaal dankzij het licht van de volle maan. Bereid je voor op een unieke en onvergetelijke ervaring.

Belangrijke info:

  • de wandelingen starten steeds bij de ingang van Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel
  • zaklampen zijn helemaal niet nodig
  • de wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en de totale afstand is 2,5 kilometer
  • de wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden
  • deelnemen kost 7,50 € voor een volwassene en 5,00 € voor een kind
  • deelnemen kan je alleen wanneer je je aanmeldt via de website van Staatsbosbeheer
  • voorzie je van een stevig schoeisel

Bron: VVV Limburg

Meer informatie over deze wandeling vind je hier

Info betreffende de foto op deze pagina:© VVV Limburg

Met dank aan de dienst Toerisme VVV Limburg