Verwonder jezelf met de weelderige groene pracht van de Verrassend Groen rond Lebbeke Wandelroute, een betoverende reis van 10,2 kilometer door de betoverende omgeving van Lebbeke. Deze route neemt je mee naar de verborgen schatten van de natuur, gelegen aan de rand van het charmante Lebbeke. Terwijl je wandelt, zul je keer op keer versteld staan van de natuurlijke wonderen die zich voor je ontvouwen.

Langs het pad word je verwend met gezellige cafés, perfecte plekjes voor een schilderachtige picknick en zelfs meerdere vlonderpaden die je meenemen op een avontuurlijke ontdekkingsreis. De wandelroute is als een verborgen juweel, en elke stap brengt je dichter bij de magie van de natuur.

Laat je zintuigen betoveren terwijl je dit juweeltje van een wandelroute verkent, en ontdek de onverwachte schoonheid die Lebbeke te bieden heeft. Het is een absolute topper voor natuurliefhebbers en avonturiers!

Laat je avontuur beginnen aan het schilderachtige station van Lebbeke ter hoogte van knooppunt 38, waar de poort naar een betoverende reis door de weelderige natuur wijd openstaat. Deze prachtige wandelroute voert je mee naar de verborgen schatten aan de rand van de gemeente, en elke stap brengt nieuwe verrassingen.

Op je tocht zul je een betoverend geboortebos ontdekken, een plaats doordrenkt van de magie van de natuur en perfect voor een sprookjesachtige picknick. Hier kun je even pauzeren en genieten van de rust en sereniteit om je heen, onder de beschutting van majestueuze bomen.

Terwijl je verder wandelt, kom je talrijke houten bruggetjes tegen, die als charmante verbindingen dienen tussen de groene oases. Ze nodigen je uit om over kabbelende beekjes te lopen en het landschap vanuit nieuwe perspectieven te bewonderen.

En als kers op de taart, biedt de route vlonderpaden die je letterlijk boven het water laten zweven. Hier kun je genieten van extra wandelplezier zonder je zorgen te maken over natte voeten. Elk plankje dat je betreedt, brengt je dichter bij de ongerepte schoonheid van de natuur.

Dus, laat je zorgen achter bij het station en omarm de verrassende groene pracht die deze route te bieden heeft. Het is een wandelavontuur dat je ziel voedt en je hart vult met verwondering voor de natuurlijke wereld om ons heen. Via deze link kan je deze wandeling op verschillende manieren in je bezit krijgen: 1) als afdrukbare kaart in PDF-vorm, 2) als knooppuntenstrookje en 3) als GPX-bestand voor je smartphone of GPS.

Deze wandeling is een onderdeel van het wandelnetwerk Scheldevallei Oost, en kan je via deze link bestellen bij de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).

Bron: Nieuwsbrief Routen, september 2023; alsook op de officiële website van Routen.
Met dank aan: Routen en Toerisme Scheldeland.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Scheldeland, © Copyright De Backer Mie.