Ditmaal wil ik eerst en vooral beginnen met een woordje van dank aan Pasar vzw, een vereniging die iedereen zoveel mogelijk kansen wil geven om vakantie te nemen, of om aan recreatie te doen. Dankzij hen vond ik deze mooie wandeling over goed begaanbare jaagpaden, veldwegels en verharde wegen, met start in Drongen. Al wil ik er meteen aan toevoegen dat indien je deze wandeling wil maken wanneer het voordien heel wat geregend heeft, je je best voorziet van een stevig schoeisel; en dan ben je er helemaal klaar voor.


 

 

 

Tweekerkenpad – Drongen

 

 

 


Vertrekken doe je van op het Drongenplein aan de voet van de Sint-Gerolfkerk, waar je ook de wagen kan parkeren. Ook met het openbaar vervoer kan je de startplaats bereiken met de bus. Bus nummer 15, 16, 17 en 18 brengen je zorgeloos op de bestemming. Liever met de trein komen, dat kan ook, want het station van Drongen ligt op slechts 600 meter verwijdert van het Drongenplein. Deze wandeling is bewegwijzerd met zehoekige borden waarop de tekst ‘Tweekerkenpad” geschreven staat.

Eenmaal gestart kom je via de meersen van de Hoge Lake heel snel langs de oevers van de Leie, waar je geniet van hele mooie vergezichten; terwijl je de rust en de stilte tot jou kan laten komen. In Baarle neem je afscheid van The Golden River, want vanaf dan begin je aan de terugweg, richting Drongen. Meestal wandel je over kerkwegels en verharde wegen, maar ook geniet je onderweg van een dorpskern of wandel je doorheen mooie woonwijken. Echt een mooie wandeling, boordevol afwisseling.

Deze wandeling illustreert een jaarthema van Pasar, namelijk Buur Natuur. Meer dan 350 afdelingen bieden je de kans om het hele jaar door kennis te maken met de mooiste natuurplekjes. Zo kom je al wandelend heel wat te weten over de natuur in je eigen buurt. Je vindt ook heel wat wandel- en fietsfiches in Pasar, het maandelijks toeristische magazine. Meer weten: www.pasar.be of Pasar, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, info@pasar.be

Geniet tijdens je wandeling van:

  • de Leiemeersen
  • het kasteel ten Bogaerde
  • Baarleveer
  • Godshuis Sint-Regina
  • Sint- Gerulphuskapel
  • Kapellegoed
  • sprtcomplex Keiskant

Bron: Pasar vzw Copyright © Dirk Billen.

Met dank aan Pasar vzw.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.