De gemeenteraad van 27 juni keurde de samenwerkingsovereenkomst goed tussen Gemeente Evergem, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent en de Vlaamse Waterweg voor de bouw van twee fietsbruggen: één over de Ringvaart en één over de R4. Die werken starten midden 2022. Er komt eerst een studieopdracht. Het gemeentebestuur wil dat de brug over de R4 klaar is vooraleer de werken aan het Brico-kruispunt starten.

Het is de bedoeling dat fietsers vanaf het station van Evergem veilig tot aan de Spesbroekstraat in Gent kunnen rijden, zonder dat ze hinder ondervinden van het autoverkeer. Dit nieuw stukje fietspad is meteen ook een onderdeel van fietssnelweg F42. Als deze fietssnelweg helemaal klaar is zal een fietser vanuit Eeklo veilig en conflictvrij via Waarschoot, Sleidinge en Evergem naar Gent kunnen fietsen.

Twee bruggen.

Een eerste brug komt over de R4. De Vlaamse overheid zal de kosten dragen. Ook over de Ringvaart komt er een brug. De Vlaamse Waterweg betaalt 60%, Provincie Oost-Vlaanderen 20% en Gent en Evergem elk 10%. Volgens de raming zal die brug voor de gemeente Evergem ongeveer 485 000 euro kosten.

Contact:

Gemeentewerken

Administratief Centrum Evergem
Fortune De Kokerlaan 119940Evergem
Telefoon:  09 216 05 30
E-mail: gemeentewerken@evergem.be


Bron: persbericht gemeente Evergem

Met dank aan de gemeente Evergem en in het bijzonder aan de Heer Sander Spanhove.

Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © gemeente Evergem.