In het hart van de groene Kempen vind je het Grote Netewoud, een reeks van natuurgebieden langs de Grote Nete en haar zijrivieren. Pal in het midden van het woud kom je het bezoekerscentrum Grote Netewoud tegen. Mooi gesitueerd op een groene én historische site naast een 17de eeuwse watermolen, stroomt de Grote Nete hier letterlijk door het gebouw. Het bezoekerscentrum is dé toegangspoort om de waardevolle natuur te ontdekken in Balen, Meerhout, Geel en Mol. Je wandelt van bloemrijke graslanden naar moerassen en vennen, passeert heide en landduinen en je kan verdwalen in de enorme uitgestrekte bossen.

Onlangs werd het Totterpad hier geopend. Volg Bernard de bever en ontmoet zijn vrienden de ijsvogel, hagedis en meervleermuis. Maar pas op dat je onderweg niet tottert! Of net wel natuurlijk, want het is daar heel ok om lekker vuil te worden.

Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Als hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij onbekende pootafdrukken rond zijn burcht. Hij besluit op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg moet hij over en boomstambrug lopen, in een vogelnest kruipen, een totterparcours afleggen en nog veel meer. Kom met je kinderen tussen 3 en 12 jaar naar het Grote Netewoud en volg de sporen van Bernard de bever. Maar pas op dat je onderweg niet tottert!

Startplaats:

Bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 8, 2450 Meerhout. De totale afstand is 2 kilometer en dus zeer kindvriendelijk. De bewegwijzering is samengesteld door middel van knooppunten.

Openingsuren

– november-maart: alle dagen open van 11u – 17u
– april-oktober: alle dagen open van 11u – 18u
– maandag altijd gesloten

Contact

014/21.34.50
bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

Bron:

Website dienst toerisme Kempen en Natuurpunt.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen en in het bijzonder aan Mevrouw Karen Bouts.
Info betreffende de foto’s op deze pagina:© Copyright dienst Toerisme Kempen en de fotografe van dienst is De Backer Mie.