Echte vakantie verandert nooit. Te veel foto’s gemaakt met je smartphone? Je ouders deden – met een zware camera weliswaar – net hetzelfde. Een streekbiertje of ijsje in de zon? Dat blijft genieten, ook al zorgen je kinderen niet langer voor extra animatie op het terras.

Inspiratie voor uitstapjes waaraan je lang én met een glimlach op je gezicht aan terug denkt, vind je in de Vakantiegids Kempen 2019. Voer voor talloze heerlijke herinneringen… 

Mooi weer en veel vrije dagen in het vooruitzicht: dat betekent tijd voor actie en veel buitenpret. De Vakantiegids Kempen 2019 biedt volop inspiratie voor deugddoende uitjes. De gids telt 140 pagina’s vol toeristische aanraders, netjes geordend per gemeente.

Actie, fun en erfgoed

Zandduinen, water, bossen en heide: die mix maakt van het Kempense landschap een gedroomd decor om je batterijen op te laden. Je stapt er door zalig stille natuurgebieden. Liever iets actiever? De Kempen dagen je uit met speelse en stoere wandelingen voor klein en groot: van het plezante Pagadderpad tot de Kempentocht, een volledig offroad wandeling voor de geoefende stapper. Citytrip of dagje pure fun? In de Kempense stadjes en recreatiedomeinen wachten je een heleboel verrassingen.

Naast onbetwiste Kempentoppers ook heel wat nieuwkomers in de vakantiegids. Zo is het uitkijken naar de Smokkelaarsroute en de fietslussen ‘Vlaamse Meesters in Situ’, een ontdekkingstocht langs bekende en minder bekende Kempense kunstschatten. Recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten pakt uit met een supercool nieuw klimpark. En de talloze evenementen in het kader van 75 jaar bevrijding WOII verwennen fans van erfgoed en geschiedenis.

12 x fietsen in de Kempen

Spoorfiets, kano, tuktuk of picknickbakfiets: de Kempen verken je op talloze manieren.

Maar de (elektrische) fiets blijft voorlopig veruit het populairst. De Kempen serveren pure fietsfun: 2000 kilometer knooppunten en comfortabele, biljartvlakke fietspaden. Veel water, groen en stilte. Plus heel wat stemmige cafés en dito terrasjes. Wat kiezen moeilijk maakt…

Bij de Vakantiegids zit een routeboekje met twaalf kant-en-klare fietslussen. Je ontdekt de mooiste hoekjes van de Merode, fietst Pallieter achterna in Lier of verkent het poëtische platteland in en om Kasterlee. Elke fiche bevat bovendien suggesties voor een ‘lekkere’ halte, een toeristische topper én een fototip die je Instagramvrienden nieuwsgierig maakt.

Meer info:
Bestel je Vakantiegids Kempen 2019 of haal je exemplaar bij een toeristisch infokantoor in de Kempen.

Bron: Persbericht Provincie Antwerpen – april 2019.
Met dank aan de dienst Toerisme Provincie Antwerpen en in het bijzonder aan Mevrouw Mariel Rosier.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright dienst Toerisme Provincie Antwerpen en de fotograaf van dienst is Niko Calgnie.