Wat meteen opvalt wanneer je Wetteren nadert, is de Passerelle. Dit is de opvallende fiets- en voetgangersbrug over de Schelde, welke in 2018 het sluitstuk was van de stadsvernieuwing. Er verscheen een gloednieuw administratief centrum in rode baksteen; en het plein kreeg van de inwoners de toepasselijke naam, Rode Heuvel’, vernoemd naar een lied van wijlen Wim De Craene.

De Stuifduin wandelroute start op de markt van Wetteren, waar je je honger kan stillen in één van de vele horecazaken die er zijn. Aan jou om ze te ontdekken voor of na je wandeling van 11 kilometer.  Onderweg volg je de rode knooppuntborden met cijfers, zodat je probleemloos van start tot finish kan wandelen. Je wagen kan je kwijt op de Markt, of in de overdekte parking aan de Scheldekaai, onder het gemeentehuis op de Rode Heuvel.

De te volgen wandelknooppunten in het Scheldeland zijn: 9 – 20 – 19 – 21 – 22 – 2 – 1 – 5 – 3 – 6 – 4 – 7 – 8. Dat wil dus zeggen dat je vanop de Markt meteen stapt in de richting van knooppunt 9; en eenmaal aan knooppunt 8 volg je de route verder richting knooppunt 9, tot wanneer je opnieuw op de Markt aankomt. Via deze link kan je de wandelroute in pdf-formaat afdrukken.

 

Bezienswaardigheden onderweg:

  • tussen knooppunt 9 en 20 passeer je de Kastermeersen, een uitloper van de Kalkense Meersen
  • ter hoogte van knooppunt 20 stap je over een meander van de Oude Schelde
  • een populaire halte bij fietsers en wandelaars vind je op het dorpspleintje van Aard, aan knooppunt 2
  • geniet van een overtocht met het veer van Schellebelle, tussen knooppunt 2 en 1
  • stap langsheen het natuurgebied de Warandeduinen, gelegen tussen knooppunt 6 en 4
  • volgende halte tijdens je wandeling vind je tussen knooppunt 4 en 7, namelijk Provinciaal Domein Den Blakken
  • het dorpsplein van Schellebelle, ter hoogte van knooppunt 8, werd oorspronkelijk De Plaetse genoemd; een plek waar je elke tweede zondag na Pinksteren kan genieten van de potjesmarkt

 

Een hapje en of een drankje kan hier:

Bron en pdf-afbeelding van deze wandeling: routen.be

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).

Met dank aan Kristof De Mey voor de foto’s op deze pagina: © Copyright Kristof De Mey.