Met blijdschap zet ik deze wandelroute op mijn website, want hiermee haalt de stad Blankenberge alle troeven naar boven: eerst en vooral is er de zee en het strand, daarnaast zijn er de drukke en gezellige winkelstraten en tot slot wordt je hier wat cultuur en geschiedenis voorgeschoteld, waardoor de tocht nooit eentonig is en dan moet ik er ook nog bij vermelden dat de stad menig terras telt, waar het aangenaam vertoeven is.

De wandelroute heeft een totale afstand van 5,7 kilometer en gaat uitsluitend over verharde wegen waardoor ook rolwagens en kinderwagens geen hinder zullen ondervinden. Start en aankomst is het Koning Leopold III-plein, dat gelegen is rechtover het station. Een extra troef voor diegenen die liever naar de zee per trein komen.

Helaas is deze wandeling niet voorzien van een bewegwijzering, maar geen nood want via deze link kan je de route en alle info die je onderweg nodig hebt, gratis downloaden: http://www.reisroutes.be/stadswandelroutes/blankenberge-stadswandeling-265-3.aspx. 

Bezienswaardigheden onderweg:

  1. Oud Stadhuis
  2. Paravang en Leopoldpark
  3. Garnalenvisser B606
  4. Bronzen ensemble “Zittende moeder met kind”
  5. Jachthaven
  6. Vuurtoren met standbeeld van De Stuurman
  7. Zeedijk met kunstwerken, casino, standbeeld Lippens en De Bruyne, serpentarium, de Lustige Velodroom en Kinderautodroom
  8. Pier
  9. Sint-Rochuswijk

Ben je van zin om wat langer te verblijven in deze kuststad, dan kan ik jullie dit gezellige familiehotel Alfa Inn van harte aanbevelen. Kijk voor meer info en beschikbaar op hun website.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.