3500 Stappen brengen je door de sfeervolle straatjes en langs historische bezienswaardigheden, terwijl je onderweg stopt bij gezellige eetgelegenheden en markten. Proef de rijke smaken van Gent, van ambachtelijke chocolade tot versgebakken wafels, van hartige frietjes tot verfijnde Vlaamse gerechten. Print hier de digitale versie van deze wandeling af.

Laat je verrassen door de gastronomische hoogstandjes en geniet van het beste dat Gent te bieden heeft. Deze culinaire stadswandeling is een feest voor al je zintuigen, een reis door de smaakvolle geschiedenis van deze betoverende stad. Mis deze kans niet om Gent op een unieke manier te ervaren. Kom en proef de magie van Gent in elke stap van deze smakelijke tocht!

Verken de rijke wereld van Oost-Vlaamse streekproducten tijdens deze betoverende wandeling. Geniet van de iconische Gentse neuzen en cuberdons bij de kraampjes, een ware smaakexplosie voor je zintuigen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Tierenteyn-Verlent, waar de tijd lijkt stil te staan, en ontdek een uniek stuk Gents erfgoed. Laat je verrassen door de goddelijke artisanale mosterd en pickles die je hier kunt proeven. Een ware culinaire ontdekkingsreis door het hart van Gent!

Dit zijn de leukste stopplaatsen tijdens je wandeling:

Restaurant Ooost :Het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten

Tierenteyn mosterd: Waar zou je anders de mosterd halen?

Chocolaterie Van Hoorebeke: De beste Belgische chocolade en ingrediënten

Confiserie Temmerman: Zoete lekkernijen bij Temmerman

Oud Huis Himschoot: Oudste bakkerij van Gent

Café Folklore: Een echt authentiek volkscafé

Mokabon: De eerste koffiebar van Gent

’t Dreupelkot: Kleine jeneverkroeg in het hart van Gent

Sophie’s Sweets & Chocolates: Hemelse snoepwinkel

Bron: Officiële website van Visit Gent, waar tal van andere leuke activiteiten te vinden zijn.

Met dank aan: Visit Gent.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.