merenDeze wandeling welke in 2012 verkozen werd tot wandeling van het jaar, is een echte natuurwandeling doorheen het 600 hectare grote natuurgebied, waar je tijdens elk nieuw seizoen geconfronteerd wordt met andere uitzichten, andere bloemen, vogels en insecten. Je bent nog maar net vertrokken of je kan reeds een vleugje geschiedenis, religie en legende proeven.

De vertrekplaats is de parking aan de Sint-Odradakapel, en deze wandeling met een totale afstand van 6,9 kilometer neemt je mee over onverharde wegen doorheen open velden en weiden, langs waterlopen, poelen en natuurlijk in de pure natuur. Wanneer je de wandelknooppunten volgt, kom je na enige tijd ook weer aan bij de vertrekplaats.

De te volgen knooppunten zijn: 52  – 51 – 56 – 78 – 63 – 62 – 58 – 57 – 55 – 56 – 51 en weer terug richting 52. Verder is er ook nog het knuppelpad dat je door het moeras leidt en de stapstenen die zorgen voor een tikkeltje avontuur onderweg; maar nergens wordt je gestoord of afgeleid door verkeer of lawaai.

Meer info omtrent deze wandeling kan je bekomen bij de dienst Toerisme Balen of bij het Agentschap voor Natuur en Bos

Info betreffende deze foto: © Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie