Met zijn unieke dorpsplein, 17de-eeuwse stadhuis, het bedevaartsoord de Kleemkapel en vele historische boerderijen mag Kaprijke niet op je Meetjeslandse bezoeklijst ontbreken. Ooit een weversstad waar kooplieden van heinde en verre naartoe kwamen om textiel te verhandelen, is het vandaag een heerlijk rustig dorpje boven de drukke N49 expresweg. Wat weinig mensen weten is dat de geschiedenis van Kaprijke ons meeneemt tot de Romeinse tijd, en dat deze gemeente tot aan de Franse Revolutie stadsrechten had.

Dit prachtige gebouw is dan ook het start- en aankomstpunt van een mooie wandeling van 10,6 kilometer over vlakke wegen. Het grootste deel van de wandeling gaat over verharde wegen, slechts twee kleinere stukken zijn onverhard. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een leuke en ontspannen uitstap van te maken. De knooppunten die je moet volgen zijn: 18 – 31 – 30 – 32 en tot slot weer terug richting knooppunt 18.

Via deze link kom je terecht op de website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen; en kan je de wandeling openen als PDF of als GPX. Naast de routebeschrijving, krijg je ook een lijst met tal van horecazaken die je onderweg passeert. Tot slot is er ook de mogelijkheid om te logeren in een vakantiewoning, of tot een bezoek aan het streekmuseum de Huysmanhoeve. Deze suggestieroute leunt perfect aan op het Wandelnetwerk Meetjeslandse kreken.

Horecazaken in de buurt:

Logies:

  • vakantiewoning Kleemhoek

Bezienswaardigheden:

Bron: nieuwsbrief dienst Toerisme Meetjesland.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland.
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Oost-Vlaanderen en de fotograaf is David Samyn.