Zoals jullie ondertussen wellicht weten, is mijn website een site die openstaat voor iedereen; en vandaag wil ik nogmaals een pagina maken speciaal voor alle rolstoelgebruikers. Ik neem jullie graag mee naar de Westhoek. Tegen de Franse grens vind je het dorp Westouter, dat nu ongeveer 42 jaar lang een deelgemeente is van de gemeente Heuvelland. Welkom in West-Vlaanderen.

Westouter is ook gekend van het theater-zomerfestival ‘Spots on West’, dat georganiseerd wordt door Opendoek Amateurtheater Vlaanderen; en op de laatste maandag van augustus wordt er gefietst. Dan wordt de Belcanto Classic gereden met zanger Guido Belcanto op kop.

Het wandelgebied in deze mooie streek, waar enkele heuvels zoals de Rodeberg, de Zwarteberg, de Scherpenberg en de Vidaigneberg het landschap mee bepalen, strekt zich uit ten noorden van de dorpskern van Westouter, in de richting van de hoppestad Poperinge. Hier kan je volop genieten van een mooi zicht op de bergen.


Westouter – Heuvelland


Westouter is ook gelegen aan de voet van de heuvelrij van de Katsberg in Frankrijk tot de Kemmelberg; en op de noordflank van de verschillende heuvels ontspringen tal van beekjes, die mee het landschap kleuren. Daarenboven heeft elke flank zijn natuurgebied, zoals De Broekelzen, het Domeinbos Rodeberg met het Hellegat en de Sulferberg.

Het wandelnetwerk is niet bewegwijzerd, maar voor slechts 2 euro kan je een routekaart bekomen bij Toerisme Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, 8950 Heuvelland.

Zin om je wandeluitstap wat langer te laten duren? Dan kan je je verblijf hier rechtstreeks boeken bij één van de vele logiesuitbaters in de Westhoek.

Bron: Wandelnetwerken Westhoek, terug te vinden op de website van Toerisme Westhoek.

Met dank aan de dienst Toerisme Westhoek.
Met dank aan de dienst Toerisme Heuvelland.