Het idee is om te genieten van een ontspannen terraservaring met een bijzonder tintje. Op een hoeveterras kun je genieten van de rust in een landelijke omgeving. Je kunt er smullen van ambachtelijk ijs, proeven van lokale bieren, West-Vlaamse koffie drinken en vaak ook urenlang plezier hebben met allerlei spelletjes.

Op deze pagina neem ik jullie mee op een ontdekkingstocht naar de Bossneppe, gelegen in de Kortrijkstraat 16, 8810 Lichtervelde. Kom het zelf ontdekken en geniet van een kaasplank, een kaaspakket of een zuivelproduct.

In dit familiale zuivelbedrijf in Lichtervelde, dat dit jaar 25 jaar bestaat, werken Kurt, Kathleen, hun zoon Melvin en een enthousiast team samen. Ze produceren boter, yoghurts, desserts en ijs van de melk van 100 koeien. Het zuivelwinkeltje is het hele jaar door geopend, en van begin april tot eind september kun je genieten van ijs in het ijssalon op de hoeve, compleet met een groot terras.


Heerlijk ontlasten in een unieke setting


Tijdens hun zilveren jubileumjaar hebben ze veel verrassingen gepland! Je kunt De Bossneppe bezoeken tijdens de Wastinefietsroute, een tocht van 52,5 kilometer door Lichtervelde, Pittem, Ardooie en Zwevezele. Als je liever wandelt, zijn de Huwynsbossen in de buurt. Volg de Heihoekwandeling, een tocht van 8,6 kilometer.

Bron: Visit West-Vlaanderen: fietsen & wandelen in de lekkerste provincie, editie 2023.

Met dank aan: Visit West-Vlaanderen en Westtoer, en in het bijzonder aan de Heer Bavo Delbaere.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer, © Copyright Jan Darthet, © Copyright Jan D’Hondt (Ateljé D).