Normaal gezien neem je steeds de wagen of de fiets vooraleer je van start gaat met een wandeling; maar vandaag wil ik jullie een unieke combinatie voorstellen waardoor je zorgeloos vertrekt voor een ontspannen activiteit. Vermijd alle stress van de files onderweg, of de zoektocht naar een parkeerplaats, maar neem eens de trein en laat je meevoeren naar de mooiste natuurstreken in Vlaanderen. In totaal zijn er 5 bewegwijzerde wandelroutes die in de nabijheid van een station liggen. Maar controleer vooraf alle actuele info rond trajecten en reistijden op de website van de NMBS.

De Molsbroek-Buylaers wandelroute, die ik jullie op deze pagina wil voorstellen, start op de Markt van Lokeren, op 500 meter van het station. Naar Lokeren trein je rechtstreeks vanuit Gent Sint-Pieters (21 min), Gent-Dampoort (12 min), Sint-Niklaas (10 min), Antwerpen (35 min) en Brussel (1 u).

De Molsbroek-Buylaers wandelroute is goed voor 11 kilometer wandelplezier in de groene natuur, en is samengesteld uit een lus welke de twee natuurgebieden met elkaar verbindt. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten in het Molsbroek, terwijl je op een verharde en hoger gelegen dijk je weg verder zet richting het centrum van Lokeren, waar er tal van cafeetjes zijn, waar je even tot rust kan komen.

Via deze pdf kan je de volledige wandeling in detail bekijken. De vijf verschillende natuurwandelingen welke starten in de omgeving van een station, vind je hier terug op de website van Routen.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).

Met dank aan de NMBS.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.