De herfst is het ideale seizoen om te gaan wandelen in de natuur; en via de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen kan je 5 prachtige wandelroutes downloaden die zeker de moeite waard zijn om eens te ontdekken. Via deze link vind je de wandelroutes terug. Wat jij dan nog moet doen, is je wandelschoenen aantrekken en genieten van deze wandelingen. Aangezien deze wandeling ook toegankelijk is voor honden, kan je je trouwe viervoeter meenemen

Op deze pagina stel ik de Muziekbos wandelroute aan jullie voor, met start aan de kerk van Louise-Marie, La Salettestraat, 9680 Louise-Marie. In totaal moet je  11 kilometer wandelen langs meestal onverharde wegen of paadjes, in een streek waar het reliëf zeer afwisselend is. Als beloning geniet je onderweg van schitterende vergezichten op de vallei van de Trosbeek en het Muziekbos, waar de Muziekberg met een hoogte van 148 meter en de Geuzentoren, de letterlijke hoogtepunten zijn.

Via deze link kan je de kaart van de wandelroute in PDF, ofwel kan je via deze link een gedetailleerde kaart bestellen voor de prijs van slechts 2 euro bij de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen. Raak je onderweg toch wat vermoeid, dan kan je stoppen en uitrusten op één van de nieuwe rustbanken of picknickplekjes die je passeert; en proeven van de lokale bieren kan in Restaurant Boekzitting.

Bron: nieuwsletter dienst Toerisme Vlaamse Ardennen, editie oktober 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaamse Ardennen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Oost-Vlaanderen en de fotograaf is David Samyn.