Voor elke wandelaar die houdt van een mooie bos- en landschapswandeling, kan ik deze wandeling van 7,5 kilometer ten zeerste aanbevelen. Start en aankomst liggen aan de Scherpenbergmolen, Antwerpsesteenweg 378 in Malle. Deze molen is na verschillende reparaties opnieuw maalvaardig gemaakt, en kan op zondagnamiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur bezocht worden. Van zodra je de meubelfabrieken van Karel Mintjens de rug hebt toegekeerd, kan je genieten van het natuurgebied Drieboomkensberg.

Laat je onderweg verrassen door het Mariabeeld, een verrassend bedevaartsoord dat midden in het bos ligt. Je moet er vooraf wel eerst een klim naar boven voor trotseren, maar daarna kan je daar helemaal tot rust komen en de dagelijkse stress even opzij zetten. Voorzie jullie wel van een stevig schoeisel.


Puur wandelplezier


De wandeling start aan knooppunt 70 en daarna gaat het verder naar 73 – 38 – 37 – 34 – 35 – 33 – 31 – 30 – 32 – 70 en nog wat verder stappen richting 27. Wat een grote meerwaarde aan deze wandeling is, is dat ze tevens ook toegankelijk is voor jonge gezinnen met kinderwagens en rolstoelvriendelijk. De wandeling is dan uiteraard wat ingekort en start eveneens aan knooppunt 70, waar je de volgende knooppunten verder volgt: 73 – 38 – 39 – 32 – 70 en nog wat verder stappen richting 27. Deze wandeling is een onderdeel van het wandelnetwerk Kempense Hoven.

Deze en tal van andere mooie wandelingen vind je terug op de website van de dienst Toerisme Malle.

Met dank aan de dienst Toerisme Malle.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto’s werden gemaakt door De Backer Mie.