Genieten van prachtige vierkantshoeves omringd door uitgestrekte velden!

Deze wandeling in Vlaams-Brabant start aan de Sint-Amorkerk in Kortenaken en neemt je mee langsheen uitgestrekte velden en lange rijen van fruitbomen. Dit is alvast een aangename kennismaking met het landelijke Kortenaken, dat zeker een bezoek waard is wanneer de bloesemperiode zich aankondigt. Voor degenen die iets meer afweten van aardrijkskunde kan ik alvast vertellen dat deze wandeling langsheen de Velpe, een zijrivier van de Grote Gete, loopt.

Hier in dit stukje natuur voelt elke wandelaar zich klein temidden van de hoge eikenbomen van het Molenbos. Je passeert onder andere Hoeve Liefkensrode en de Kasteelhoeve, twee eeuwenoude en mooie vierkantshoeves, zoals je alleen hier in het prachtige Hageland vindt.

Zorg voor een stevig schoeisel of rubberlaarzen, want bij regenval kunnen sommige paden drassig zijn. Een deel van de wandeling verloopt over verharde wegen, een ander deel over onverharde wegen en een klein stukje kasseien ligt ook op jullie te wachten.

Deze wandeling vind je terug in de wandelgids “Velpevallei”, welke te bestellen is via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Leuke bezienswaardigheden onderweg zijn;

  • Hoeve Liefkensrode
  • Sint-Amorgrot
  • Sint-Amorkerk
  • de Kasteelhoeve
  • het Molenbos

Met dank aan de dienst toerisme Vlaams-Brabant