Wie eens lekker uit eten wil gaan in een gezellig interieur, kan ik het lichtschip de Mayflower van harte aanbevelen. Na jarenlang dienst gedaan te hebben als oriëntatiepunt en vuurtoren op zee voor de voorbij varende schepen; ligt het oude lichtschip nu vredig aangemeerd langsheen de Bargeweg 13 in Brugge, op het kanaal Gent – Oostende, en op wandelafstand van het station en Minnewater. Zo kan je na een lekkere maaltijd genieten van de Brugse binnenstad.

Van zodra je het schip betreedt en het bovendek binnen wandelt, wordt je meteen in het gezellige restaurant terug gekatapulteerd naar de gloriedagen van dit oude schip, en de vele bestemmingen die het gehad heeft. De romp van het schip herbergt een bar.

Kapitein Anja, die in 1991 afstudeerde aan de hotelschool Spermalie, ontvangt de klanten met een vriendelijke glimlach en wijst elkeen een tafeltje toe, vooraleer ze haar keuken ingaat om de lekkerste gerechten klaar te maken.

De menukaart is behoorlijk uitgebreid, waardoor je een keuze kan maken tussen verschillende omeletten, voorgerechten, visgerechten, vleesgerechten en snacks. Zelfs de diverse hapjes voor bij het aperitief ontbreken niet op de kaart. Je kan je maaltijd afsluiten met een lekkere ijs, appelbeignets of een bladerdeeg appeltaartje. Tussen 15.00 en 18.00 uur verwent Anja je met een lekkere pannekoek of wafel.

Van zodra de zon van de partij is, nodigt het zonneterras voor het schip, je uit om te genieten van een drankje of een hapje, of om eens lekker te eten; terwijl een achtergrondmuziekje zorgt voor een gezellige sfeer.

Aan boord geniet je ook van verschillende faciliteiten zoals:

Feestmenu: is beschikbaar voor een groep vanaf 12 personen; zelfs tijdens de sluitingsdagen. Meer info vind je in de folder van het lichtschip Mayflower. Natuurlijk kan je ook telefonisch (+32 (0) 50 38 03 56) of via een mail (lichtschipmayflower@skynet.be) je afspraak bevestigen. Je kan natuurlijk ook gewoon eens langskomen op de boot om af te spreken.

Groepsmenu: deze formule is beschikbaar voor busreizigers vanaf 30 personen. Meer info vind je in de folder van het lichtschip Mayflower. Natuurlijk kan je ook telefonisch (+32 (0) 50 38 03 56) of via een mail (lichtschipmayflower@skynet.be) je afspraak bevestigen. Je kan natuurlijk ook gewoon eens langskomen op de boot om af te spreken.

Receptie met hapjes: Meer info vind je in de folder van het lichtschip Mayflower. Natuurlijk kan je ook telefonisch (+32 (0) 50 38 03 56) of via een mail (lichtschipmayflower@skynet.be) bevestigen. Je kan natuurlijk ook gewoon eens langskomen op de boot om af te spreken.

Lichtschip Mayflower is open:

  • op dinsdag van 11.00 tot 22.00 uur
  • op woensdag van 11.00 tot 22.00 uur
  • op zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur
  • op zondag van 11.00 tot 18.00 uur
  • gesloten op maandag, donderdag en vrijdag
  • de keuken is doorlopend open

Bron: officiële website van lichtschip Mayflower

Met dank aan Anja, de eigenares van het lichtschip Mayflower.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.