Vooraleer ik jullie wil laten genieten van de wandeling die mijn vrouw en ik gedaan hebben tijdens ons verblijf in De Panne, moet ik eerst nog wat tips en tricks vertellen waarmee jullie dan zelf ook aan de slag kunnen gaan.

  1. De Kustwandelroute overspant de volledige Vlaamse Kustlijn, tussen De Panne en Knokke-Heist.
  2. De Kustwandelroute uitgedrukt in cijfers geeft de volgende resultaten: 2 wandelassen, welke parallel en ononderbroken lopen tussen De Panne en Knokke-Heist; 140 knooppunten; 26 instappunten; 34 doelenwegwijzers; 180 kilometer wandelplezier; 125 kilometer autovrij; 125 kilometer verharde wegen en 55 kilometer onverharde wegen
  3. De meest aantrekkelijke en veilige wandelpaden zijn met elkaar verbonden tot een samenhangend netwerk
  4. De Kustwandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd
  5. Om te West-Vlinderen heeft Westtoer een gratis mobiele applicatie, waarmee je zelf fiets- en wandelroutes op eigen maat kan samenstellen, met onderweg de keuze om heerlijk te genieten op de door jou aangeduide adresjes. Eenmaal de route samengesteld is, kan je die importeren naar de app. Klik daarvoor hier

Onze wandelroute startte in de Zeelaan in De Panne, aangezien we daar toen ook logeerden in het Ibishotel, op weg naar knooppunt 17.

Eenmaal aangekomen aan het wandelknooppunt moesten we de volgende knooppunten volgen: 16 – 2 – 1 – 5 – 6 – 15 – 14 – 18 – en tot slot verder wandelen tot wanneer we terug aan het startpunt waren in de Zeelaan, op weg naar knooppunt 17. In totaal hadden we toen 6,8 kilometer gewandeld.

Natuurlijk kan je zelf beslissen welke afstand je wil wandelen, in welke kuststad en waar je wil vertrekken. Hiervoor zijn er heel wat combinaties mogelijk; en voor de echte, geoefende wandelaars is het volledige traject langs onze kust een echte uitdaging. Natuurlijk moet je er dan ook rekening mee houden, dat er een slaapplaats moet geboekt worden vooraleer je deze tocht aanvangt.

Bron: De Kust, wandelnetwerk Kustwandelroute.

Met dank aan de dienst Toerisme Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.