Het Waasland is werkelijk een wandelparadijs van uitzonderlijke kwaliteit. In elk seizoen word je getrakteerd op nieuwe en verrassende ontdekkingen. Maar de herfst, die heeft iets magisch te bieden. De natuur toont zich op haar allermooist, vlak voordat ze in haar diepe winterslaap valt. Laat je betoveren door de diverse en ongerepte landschappen die deze regio te bieden heeft. En wanneer je behoefte hebt aan rust, kun je heerlijk op adem komen in een van de vele charmante horecagelegenheden. Het Waasland wacht op je, met al zijn prachtige geheimen om te ontdekken.

Op een winderige dag zoals vandaag is er geen betere plek om op adem te komen dan het betoverende Kieldrechtse krekengebied. Hier, waar het overvloedige water de herfstkleuren weerspiegelt, openbaart zich een werkelijk betoverend schouwspel. Terwijl de bomen hun bladeren langzaam loslaten, ontvouwen zich onbegrensde panorama’s over de kreken en de omliggende polders.

Voor de natuurliefhebber met een verrekijker in de hand is dit een ware oase. Onderweg ontvouwen zich twee prachtige natuurgebieden, de Grote Geule en Drijdijck. Hier kun je een verscheidenheid aan ganzen, eenden, smienten, futen en zelfs de zeldzame grote zaagbekken bewonderen. Vooral in de koudere maanden voelen deze majestueuze vogels zich hier in hun element. Een hoogtepunt van observatie is het W-vormige rust- en uitkijkpunt dat Toerisme Oost-Vlaanderen vlakbij wandelknooppunt 2 heeft gecreëerd.

Na de inspirerende wandeling nodigt Brasserie Brisée je uit om te ontspannen en te genieten van een welverdiend drankje en een smakelijke maaltijd. En om ervoor te zorgen dat je de route moeiteloos kunt volgen, biedt onze fiets- en wandelwebsite Routen de mogelijkheid om de wandelroute te downloaden als een handig PDF-bestand om onderweg te raadplegen of als een GPX-bestand om op je smartphone of GPS-apparaat te gebruiken. Laat deze dag een onvergetelijk avontuur worden in de schoonheid van de natuur.

Deze wandeling van 12,2 kilometer over 55 % verharde wegen start en eindigt op het Marktplein in 9130 Kieldrecht en neemt ongeveer 2 uur en 25 minuten in beslag; tenzij je ervoor kiest om onderweg eens te rusten in Brasserie Brisée en geniet van een natje en een droogje.

Via deze link kan je de wandelroute downloaden en krijg je een overzicht van de bezienswaardigheden die je onderweg voorbij wandelt. 

Bron: mail van Bart van Toerisme Waasland, oktober 2023.

Met dank aan: Toerisme Waasland en toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Routen.