Een betoverende weekendbestemming die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Welkom in het rijk van de Slapende Reus, waar je samen met vrienden en familie een magische reis maakt door uitgestrekte zandvlaktes, duinen, heide en bossen.

Dit immense gebied, ook bekend als de Kempense Heuvelrug, ademt een reusachtige schoonheid. In tegenstelling tot de bewegende duinen aan de kust, rusten deze groene duinen onverstoord. Ze sluimeren zachtjes, ssstt.


Samen op avontuur!


Welkom in een betoverend landschap met maar liefst drie unieke natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden. Hier, temidden van deze prachtige omgeving, wemelt het van de spannende wandelavonturen die jullie te wachten staan. Het enige wat jullie nu nog hoeven te doen, is kiezen. Laat je verleiden door de diversiteit en schoonheid van deze gebieden en geef jezelf over aan onvergetelijke wandelervaringen. De natuur wacht op jullie om haar geheimen te onthullen. Welk pad zullen jullie inslaan?

Stappen, spelen, stappen, spelen:

Stap in de voetsporen van avonturiers en waaghalzen met de bewegwijzerde wandelingen voor de echte stappers onder ons. De rode en blauwe routes voegen samen tot een spannende tocht van 7 kilometer door een betoverend landschap. Maar dat is niet alles! Terwijl jullie op ontdekking gaan, stuiten jullie op een intrigerend kunstwerk genaamd ‘A Giant Sculpture’ – een kolossaal hoofd dat uit het zand omhoog steekt. Zou dit het ontwakende beeld van de Slapende Reus kunnen zijn? Een mogelijkheid, maar de kunstenaar onthult dat dit eigenlijk het hoofd is van een oude vriendin uit lang vervlogen tijden. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je wandelt, ontdekt en geniet van dit unieke avontuur!

Ontdek nog meer avontuur verder op de route, want er wachten twee opwindende speelzones op jullie:

  • IJzertijd: Betreden jullie het klimparadijs van de ijzertijd? Speur aan de zijkant naar potten en urnen versierd met mysterieuze dierensporen, terwijl jullie je een weg banen door dit historische landschap.
  • Zandplek: Waan jezelf een ware archeoloog terwijl je in de zandbak op zoek gaat naar verborgen schatten. Leg potscherven, oude werktuigen, schitterende sieraden en zelfs een geitenschedel bloot. De tijd van ontdekkingen is aangebroken!

Kant-en-klare-speurtochten:

Ben je in voor een leuke uitdaging met je groep? Dan zijn de drie familieactiviteiten voor kinderen van 7 tot 12 jaar echt iets voor jullie! Deze avontuurlijke wandelingen variëren in lengte van 3,5 tot 6 kilometer en beloven heel wat plezier.

  • TrekJanPad: Zet je oren open bij de zeven audiozuilen op het TrekJanPad. Durven jullie de uitdagende opdrachten aan?
  • Zoektocht naar de Slapende Reus: Activeer je speurneus, pak de betoverende wandelkaart erbij en ga op zoek naar de mysterieuze Slapende Reus.
  • Beestige Bosbewoners: Voor een extra avontuur, reserveer gps en puzzelstukken en ga op ontdekkingstocht met het Bosspel De Beestige Bosbewoners. Verborgen bosdieren wachten om gevonden te worden! En voor kinderen met een auditieve beperking is er een speciaal aangepast pakket beschikbaar.

Kies je favoriet en laat het avontuur beginnen!


Zijn er peuters en kleuters bij?:

Stap in de betoverende wereld van Kabouterberg! Hier is plezier gegarandeerd, of je nu samen aan het rollebollen bent in het zand of verstoppertje speelt tussen de mysterieuze luchtwortels. En als je zin hebt in een extra dosis magie, waarom dan niet genieten van een spannend verhaal tijdens een dagvertelling op Kabouterberg? Laat je fantasie de vrije loop en beleef een onvergetelijke dag vol avontuur en verwondering!

Bron: Vakantiegids Kempen 2023 , Kom herinneringen maken; en de officiële website van Toerisme Kempen en Kasterlee.

Met dank aan Toerisme Kempen en Kasterlee  en Provincie Antwerpen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en © Copyright De Backer Mie.