hotel the lodge 2Voor wie al fietsend het Hageland wil ontdekken, is driesterrenhotel The Lodge in Diest de ideale startplaats. Eenmaal aangekomen in het hotel, wordt je meteen zeer hartelijk ontvangen en krijg je heel wat brochures waarmee je als fietser direct aan de slag kan, want het Hageland is een hele mooie fietsstreek, met heel veel mooie plekjes die schreeuwen om ontdekt te worden.

Het hotel is zeker zijn drie sterren waard, want alle comfort is aanwezig op de kamer, het ontbijt is zeer uitgebreid en het driegangenmenu in de brasserie, gelegen op wandelafstand van het hotel, is ook heel lekker. Een pluspunt is de ondergrondse garage waar men zijn fietsen gratis mag stallen tijdens het verblijf. Meer informatie omtrent dit fietsvriendelijk driesterrenhotel vind je op hun website.

hotel the lodge 3Diest is een warm en aangenaam stadje aan de Demer in de noordoostelijke uithoek van de provincie Vlaams – Brabant, en dus ook de ideale uitvalsbasis om de mooiste plekjes van het Hageland te ontdekken.

Door zijn rijke verleden is Diest het interessantste plekje in het Hageland met onder andere het historische stadscentrum en monumenten. In Diest kan je enerzijds geschiedenis en cultuur opsnuiven , maar anderzijds kan je hier kuieren door de leuke winkelstraten, wat bijpraten in één van de vele gezellige cafeetjes of genieten van al dat lekkere op je bord dat de stad je te bieden heeft.

Ontspanning vind je op wandelafstand in het provinciedomein “Halve Maan”, gelegen in een prachtig stukje natuur, waar een openluchtzwembad, een fraai zandstrand, een speeltuin en tal van andere activiteiten zoals minigolfen en waterfietsen je lachend ontvangen.

Fietstochten die je in deze streek kan doen zijn onder andere:

Andere uitstappen zijn:

  • Een bezoek aan Averbode, waar je kan genieten van een kop koffie en Scherpenheuvelse pepernoten
  • Een bezoek aan de Basiliek in Scherpenheuvel
  • Een bezoek aan het Kasteel van Horst, meermaals geïllustreerd in de strips van Suske en Wiske

Met dank aan de dienst Toerisme Hageland

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.