Vandaag neem ik jullie mee naar Sint-Niklaas, de hoofdstad van het Waasland die trouwens de grootste markt van België heeft. De wandeling is niet bewegwijzerd, maar kan je bekomen op de dienst Toerisme voor slechts 1 euro. In de folder die je dan meekrijgt kan je kiezen voor de Historische wandeling, die 4,7 kilometer lang is en die je onderweg laat kennismaken met de geschiedenis van de stad. De tweede wandeling is de Art-decowandeling, met een afstand van 5,3 kilometer, en heeft als doel om je de architectuur in de stad te laten ontdekken.

Welke keuze je ook maakt, beide wandelingen starten op de Grote Markt, waaronder er een grote parking verscholen ligt, waar je je wagen makkelijk kan parkeren. Onderweg vind je her en der een mogelijkheid om wat te drinken, maar het grootste aanbod van terrasjes en tavernes vind je verzameld rondom de Grote Markt.

In de aangekochte folder vind je naast een routebeschrijving ook een opsomming van de mooiste bezienswaardigheden; met bovendien ook nog eens een beschrijving en een stukje geschiedenis van de plaatsen die op je route liggen. Aangezien het grootste deel van de Historische wandeling over verharde wegen loopt, is het ook mogelijk om deze tocht te doen met een rolstoel of kinderwagen.

Met dank aan de dienst Toerisme Sint-Niklaas.
Grote Markt 45 – 9100 Sint-Niklaas.
Telefoon: 03 760 92 60
toerisme@sint-niklaas.be
www.sint-niklaas.be

Info betreffende de foto op deze pagina: © Ryckaert Gino.