Gelegen in het centrum van de provincie Antwerpen vind je de gemeente Grobbendonk, welke sinds de fusie in 1976 bestaat uit Bouwel en Grobbendonk. Deze twee deelgemeenten worden van elkaar gescheiden door het Albertkanaal en de E313, maar samen vormen ze de ideale uitvalsbasis voor een dagje uit.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Bouwel is de startplaats voor het Blarendabberspad, dat bestaat uit twee delen, welke gevormd worden door een oranje lus van 8,1 kilometer en een groene lus van 13,5 kilometer. Aangezien beide wandelingen starten en eindigen op dezelfde plaats, kunnen de recreatieve wandelaars beslist beide wandelingen combineren op een dag. Aan de kerk is er trouwens ook een parkeerplaats voorzien.

Deze mooie natuurwandeling brengt je door de landelijke gehuchten van Bouwel; langs boerderijen en kapelletjes; maar ook door het Philipsbos met zijn donkere vijver en door het natuurgebied Kerkeheide, voorbij de windmolen en Minnekepies, het vakantiehuis van schrijver Felix Timmermans. Voorts gaat het voorbij Middeldonk waar een wildbeheereenheid is, maar ook via het Derde Sas en de Kleine Nete.

Zelfs een klim van wel 20 meter hoog over de Bouwelse Bergen staat op het programma. Langsheen het parcours zijn verschillende zitbanken voorzien waar je even tot rust kan komen en genieten van al dat moois.

Wandeltips:kleine nete

  1. Respecteer de natuur
  2. Laat geen afval achter
  3. Hou honden aan de leiband

Te bereiken:

  • Station Bouwel: stoptrein tussen Lier en Herentals 
  • Bushaltes Bouwel Lindekens – www.delijn.be
  • E313 en A13

Info:

Toerisme Grobbendonk, Astridplein 3, 2280 Grobbendonk

Telefoon: 014 / 51  43  94

Mail naar: toerisme.grobbendonk@skynet.be

 

Met dank aan de Dienst Toerisme Grobbendonk

Met dank aan de Dienst Toerisme Provincie Antwerpen

Met dank aan de Lijn

Info betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie