Wie net als ik het gratis magazine ‘Groene Gordel & Hageland’, editie najaar 2020, onlangs in de bus kreeg; zal ongetwijfeld de wandelkatern met daarin 6 buiten-gewone wandelingen wellicht reeds ontdekt en doorbladert hebben op zoek naar een mooie wandeling in een nog mooiere streek, Vlaams-Brabant.

Vanavond wou ik als eerste de Herisemwandeling eens onder de loep nemen. Laat me meteen vertellen dat deze wandeling in totaal 6,6 kilometer lang is, en aangezien deze wandeling in een lusvorm is samengesteld, is je startplaats ook je aankomstplaats na enkele uren van wandelplezier. Om op het rechte pad te blijven hoef je enkel de thematische 6-hoekige bordjes te volgen, zodat je onderweg volop kan genieten van het mooie landschap.

Je wandelt onder meer langs de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Beersel; je passeert de Herisemmolen, die je trouwens ook kan bezoeken; en als dat nog niet genoeg is kan je ook nog eens genieten van een uitzicht over de Molenbeekvallei. Hou er rekening mee dat deze tocht zowel over verharde- als over onverharde wegen loopt.

De Herisemwandeling maakt deel uit van het wandelaanbod in de Groene Gordel. Dat betekent dat er naast deze wandeling, nog tal van andere tochten op jou wachten. Interesse? Neem dan eens een kijkje op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen.Bron: magazine GroeneGordel & Hageland; 6 BUITEN-gewone wandelingen #DEWANDELPROVINCIE.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Lander Loeckx / Toerisme Vlaams-Brabant.