De Vlaamse Ardennen, gelegen in het zuiden van Oost-Vlaanderen, vormen een prachtige en heuvelachtige regio in België. Deze schilderachtige streek staat bekend om zijn glooiende heuvels, weelderige bossen, pittoreske dorpjes en historische erfgoed. De Vlaamse Ardennen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, met talloze wandel- en fietspaden die door het landschap slingeren en adembenemende uitzichten bieden. Bovendien is de regio beroemd om zijn kasseistroken, die wielrenners uit de hele wereld aantrekken voor uitdagende koersen zoals de Ronde van Vlaanderen.

De Vlaamse Ardennen bieden ook een rijke culinaire ervaring, met heerlijke streekgerechten en ambachtelijke bieren. Daarnaast herbergt de regio enkele historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en kerken, die de rijke geschiedenis van dit gebied weerspiegelen. Kortom, de Vlaamse Ardennen zijn een betoverende bestemming voor iedereen die op zoek is naar natuurlijke schoonheid, sportieve uitdagingen en een vleugje cultuur in het hart van België.

Deze wandeling in Horebeke, met een totale afstand van 11,8 kilometer, leidt je over rustige verharde wegen door weidse landschappen met molens. Onderweg kom je langs de Geuzenhoek, een protestantse gemeenschap in Horebeke. Starten en aankomen doe je aan de Zwadderkotmolen, in de Zwadderkotstraat, 9667 Horebeke. Hier is een parking voorzien waar je je auto kwijt kan. Start je liever aan knooppunt 52, in de buurt van de Molenberg? Dat kan ook en daar vind je trouwens ook een parking.

Verwacht je onderweg aan deze bezienswaardigheden:

  • Zwadderkotmolen, waar je trouwens ook lekker kan eten
  • Molenberg
  • Moldergemmolen
  • Geuzenhoek
  • Tissenhovemolen

Logeren in deze mooie streek, kan hier:

Via deze link kan je de wandelroute downloaden: als afdrukbare kaart, als knooppuntenstrookje of als GPX-bestand voor je smartphone. Deze wandeling is in een luivorm samengesteld aan de hand van deze opeenvolgende knooppunten: 35 – 36 – 37 – 38 – 62 – 50 – 51 – 52 – 47 – 46 – 41 – 29 – 40 – 39 – 35.

Bron: magazine Routen, editie nr 04 / 2023, alsook op de officiële website van Routen.

Met dank aan: Routen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright TOV, © Copyright David Samyn, © Copyright Ryckaert Gino.