“Stel je voor dat je smacht naar avontuur, verlangt naar verfrissing en je zinnen prikkelt, want op de betoverende Hopspot fietsroute van 53 kilometer in het hart van het Meetjesland, proef je werkelijk van de vele geneugten die deze regio te bieden heeft. Hier, te midden van pittoreske landschappen en charmante dorpjes, wacht een onvergetelijke ontdekkingsreis op je.

Je begint je reis bij Hopspot, het fonkelnieuwe bierbelevingscentrum van Brouwerij Van Steenberge. Hier wordt je verwelkomd door de belofte van heerlijke smaken en verfrissende brouwsels die je reis zullen begeleiden. Maar dat is slechts het begin.

Onderweg kom je langs een authentieke koffiebar, waar de kunst van het koffiebranden nog steeds met liefde wordt beoefend. Je kunt de verleidelijke aroma’s opsnuiven terwijl je geniet van een welverdiende pauze. Daarnaast wacht een knus hoevewinkeltje op je, vol met lokale lekkernijen en ambachtelijke schatten die je smaakpapillen zullen betoveren.

En als kers op de taart zijn er talloze gezellige cafés waar je kunt neerstrijken, genietend van het beste dat het Meetjesland te bieden heeft. Het is een rit vol wonderlijke plekjes en verfijnde momenten, een reis die al je zintuigen zal prikkelen.

Dus, maak je klaar voor een avontuur dat honger, dorst en verlangen naar meer zal vervullen. Stap op je fiets en laat je leiden door de magie van de Hopspot fietsroute. Hier begint een onvergetelijke reis vol smaak en finesse. Op naar nieuwe ontdekkingen en betoverende ervaringen. Daar gaan we!”

Via deze link kan je de fietsroute, welke in een busvorm door opeenvolgende fietsknooppunten werd samengesteld, downloaden. Je hebt de keuze uit een knooppunterstrookje of een GPX-bestand. Onderweg zijn twee parkings voorzien waar je je wagen kwijt kan.

Deze Hot Spots kom je onderweg tegen:

1) Restaurant De Cluysenaer

2) Kasteel van Wippelgem en koffiebar Troast

3) Sleidinge en café Het Vermaek

4) Wijndomein Laagland

5) Oosteeklo met de abdijsite en de Varkensommegang

6) Bassevelde en café Moderne

7) Fietspad Eeklo – Zelzate

8) Assenede met Strandpaal 28,  café De Phonograaf en restaurant Diederick van Assenede

9) Stoepelkapel en café The Maple

10) Ertvelde met B&B en restaurant Visite, restaurant Puur Luc en café Het Oude Gemeentehuis

Bron: Mail toerisme Meetjesland, oktober 2023.

Met dank aan: toerisme Meetjesland en Routen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.