gehanDe Vlaamse Ardennen en zijn golvende landschap worden sinds eeuwenlang al gevormd door de kronkelende Zwalmbeek. Getekend door koppige kasseien, welke zich ieder op hun beurt een weg banen tussen de zachte heuvels van deze glooiende streek; waar knotwilgen en populieren langs de oevers van grillige, kronkelende beekjes het landschap als het ware toejuichen met hun bladeren; waar maisvelden en groene weiden als de verf op een schilderspalet voor de verschillende tinten zorgen.

Maar voor diegenen met een handicap of met een beperking is een fietstocht doorheen deze streek zeker geen makkie. Daarom werd speciaal voor hen een fietstocht samengesteld waarbij ze fietsen over vlakke wegen in de Scheldevallei, terwijl ze genieten van de heuvels van de Vlaamse Ardennen, die als een prachtig natuurlijk decor fungeren.

De fietstocht heeft een totale afstand van 10 kilometer en is volledig bewegwijzerd. Starten doe je in domein De Ghellinck, gelegen in de Kortrijkstraat 74 in Wortegem-Petegem. Dit domein beschikt over een kasteelpark van 28 hectare en aangezien je fietst in een lusvorm, heb je na de fietstocht voldoende tijd om het park te ontdekken.

Eenmaal gestart brengt de tocht je langsheen de Schelde en van op de Scheldedijk tussen Oudenaarde en Kerkhove heb je ene mooi zicht op de heuvels van Kluisbergen, Ronse en Oudenaarde. In Kerkhove ligt dan het keerpunt van deze sneukelfietsroute, je bent dan als op grondgebied West-Vlaanderen, langs mooie en landelijke wegen wordt je immers weer terug naar je startpunt begeleidt.

Meer info omtrent deze fietsroute vind je terug op de website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.