Vooraleer ik verder ga met het beschrijven van de volgende fietsroute, wou ik even vermelden dat jullie de pocket 101 Leiespots gratis kunnen downloaden via deze link, maar tevens bestaat er ook een mogelijkheid om de pocket in papieren versie te bestellen bij de dienst Toerisme Leiestreek. In deze gratis pocket, verzamelde de dienst Toerisme Leiestreek de 101 leukste Leiespots met een grote verscheidenheid, gaande van pop-upshop naar conceptstore; of van een jazzy museumcafé naar een zalige bistro waar de topchef je verrast met de heerlijkste creaties.

De fietsroute is 35 kilometer lang, en het leuke eraan is, dat je de route in beide richtingen kan fietsen. Aan jullie de voorkeur om te beslissen. Een suggestie van de dienst Toerisme is om te starten in het Begijnhofpark te Kortrijk. Op de parking Houtmarkt kan je betalend parkeren, of je kan wandelen van het station om dan een fietsen te huren bij de dienst Toerisme Kortrijk.

Om de fietsroute foutloos te fietsen, moet je gewoon de volgende knooppunten volgen: 53 – 73 – 27 – 66 – 6 – 49 – 42 – 13 – 31 – 95 – 75 – 50 – 80 – 57 – 30 – 62 – 32 – 54 – 2 – 29 – 9 – 85 – 82 – 18 – 10 – 93 – 83 – 53. De fietsnetwerkkaart “Leiestreek” kan je kopen bij alle diensten Toerisme Leiestreek, of via www.toerisme-leiestreek.be voor slechts 9 euro. Handig voor onderweg te gebruiken bij eventuele wegomlegging of wanneer je je route wil inkorten of verlengen.

Onderweg zijn er tal van zaken waar je steeds terecht kan om iets te eten of te drinken, rekening houdende met de geldende Coronamaatregelen.

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek en in het bijzonder aan Dhr Emmanuel Derdyn.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.