Kom je regelmatig in de Leiestreek, dan zal je ongetwijfeld gebruik kunnen maken van de nieuwste pocket, waarin alle 101 Leiespots gebundeld staan. De pocket bied je een volledig overzicht, met de praktische informatie en bovendien ook nog eens 3 fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek. Je hebt 3 mogelijkheden om in het bezit te komen van deze pocket:

  • haal hem op bij jou in de buurt
  • download hem op de website van dienst Toerisme Leiestreek
  • vraag hem op via de post (verzendkosten)

Vandaag neem ik jullie mee naar Deinze; en net als de fietsroute in de omgeving van Kortrijk, kan je ook deze fietstocht in twee richtingen rijden en om het even waar starten. Als suggestie kan je misschien starten op de Markt van Deinze; en dan heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren op parking Brielpoort, ofwel aan het station.
Kom je met de trein naar Deinze, dan kan je een fiets huren bij Bike Corner.

De knooppunten die tijdens deze route dienen gevolgd te worden, zijn 5 – 3 – 4 – 9 – 11 – 12 – 90 – 86 – 76 – 22 – 23 – 79 – 89 – 33 – 34 – 40 – 32 – 29 – 28 – 24 – 19 – 14 – 13 – 6 en tot slot naar 5, je vertrekpunt. Ben je helemaal rond, dan heb je 42 kilometer op de teller staan. Onderweg passeer je tal van Leiespots, waarvan je een beschrijving vind in de pocket.

Het is aangeraden om de fietsnetwerkkaart Leiestreek steeds bij te hebben tijdens het fietsen. Deze kan je kopen op www.toerisme-leiestreek.be of verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek.

Bron: Leiestreek – Beleef Meer – Ontdek 101 Leiespots, een editie van de dienst Toerisme Leiestreek

Met dank aan de dienst Toerisme Leiestreek
Met dank aan Westtoer
Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.