Vandaag wil ik het graag eens over een andere boeg gooien en jullie meenemen naar onze noorderburen, want zeg nu zelf, als er één land is dat uitblinkt in kilometers lange fietspaden waarlangs je veilig kan fietsen en de grootste diversiteit aan rijwielen heeft, dan spant Nederland ongetwijfeld de kroon. Net zoals de Nederlanders graag in onze streken komen fietsen, zijn er onder ons ook heel veel Belgen die met hun fiets de Nederlandse provincies voortdurend gaan verkennen.

Vandaag neem ik jullie heel graag mee naar Zeeland, dat op een boogscheut van Vlaanderen verwijdert ligt, maar zulk een verscheidenheid aan landschappen biedt. Het ene moment fiets je doorheen de ludieke dorpjes, even later fiets je doorheen de bossen en een paar kilometer verder sta je oog in oog met het water. Verrassend toch?

De fietsroute van vandaag heeft een totale afstand van 31 kilometer en start op de parking camper Veerseweg, waar je trouwens je wagen gratis kan parkeren en waar je na de fietstocht nog even een wandeling kan maken doorheen het stadje Veere, of genieten van een hapje en een drankje in één van de vele restaurantjes. Hier zijn de fietsknooppunten witte borden met groene cijfers en starten doe je aan knooppunt 34. Vervolgens gaat het verder via 62 – 61 – 33 – 24 – 23 – 22 – 20 – 16 – 27 – 30 – 31 – 32 – 36 en 34.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

Deze fietstocht en tal van andere fietstochten in andere provincies in Nederland kan je hier terugvinden en gratis downloaden.

Met dank aan Fietsnetwerk.nl voor het bezorgen van deze fietsroute.

Info betreffende de foto op deze pagina: © Ryckaert Gino.