Stap op de fiets en laat je verrassen door het rijke erfgoed van de Kempen. Deze nieuwe fietsroute, startend bij de prachtige Sint-Martinuskerk, Kasteellaan 32 in Malle, voert je langs twee majestueuze abdijen en vier indrukwekkende kastelen. Geniet van de schitterende natuur terwijl je door de uitgestrekte Brechtse Heide en het weelderige Zoerselbos fietst.

Onderweg nodigen de kasteelparken uit voor een rustgevende wandeling en de abdijwinkels verleid je met hun ambachtelijke producten. Neem zeker de tijd om even te pauzeren en deze unieke plekjes te verkennen.

De route van 45 kilometer is volledig uitgestippeld via knooppunten, waardoor je zorgeloos kunt genieten van je tocht. Haal de gratis brochure ‘Van Adel tot Notabel’ bij het toerismekantoor, of download hem via deze link om je avontuur goed voorbereid te beginnen.


Fietsen doorheen het mooie landschap van Malle en omgeving


Onderweg kan je je verwachten aan deze mooie stopplaatsen:

  • Kasteel van Westmalle
  • Domein de Renesse
  • Zoerselhof
  • Hallehof
  • Abdij der Trappisten
  • Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth

Deze nieuwe fietstocht is in een lusvorm samengesteld aan de hand van de volgende opeenvolgende fietsknooppunten: 66 – 83 – 52 – 54 – 91 – 92 – 93 – 27 – 2 – 8 – 63 – 12 – 62 – 12 – 47 – 48 – 99 – 65 – 49 – 50. De Sint-Martinuskerk is gelegen tussen knooppunt 50 en 66.


Leuke tip:

Het loont de moeite om even te stoppen aan de abdijwinkel in Westmalle, waar je de lekkere trappistenkaas kan kopen; of in de abdijwinkel in Brecht waar je de verzorgingsproducten van TRAPP vindt. 

Bron: officiële website van Toerisme Malle, waar je naast deze fietsroute nog tal van andere leuke activiteiten vindt.
Met dank aan Toerisme Malle en in het bijzonder aan Maloek Jespers van wie ik deze foto’s ontving; Land van Playsantiën, Toerisme Kempen
.    


 Tekst werd gedeeltelijk bewerkt met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Marcel Van Ginckel, © Copyright Mie De Backer, © Copyright fotoclub Nenufar, © Copyright gemeente Malle.