Voor alle duidelijkheid, Op Wielekes, is een fietsbibliotheek speciaal voor kinderfietsen; en het depot vind je naaste de Kringwinkel Ateljee, Hooiwege 40 te Sleidinge. Op zaterdag 12 juni vond de opening plaats, en voorlopig kan je er enkel op afspraak terecht. De deuren zijn geopend op elke eerste woensdag van de maand, van 15 tot 17 uur, en tevens ook op elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur, maar telkens op afspraak.

Gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar zijn van harte welkom, om een kinderfiets te lenen voor slechts 35 euro per jaar. Voor een tweede fiets en de volgende kinderen uit hetzelfde gezin, betaal je nog maar 25 euro; en met het sociaal tarief betaal je slechts 20 euro per jaar.


Op Wielekes


Mocht het zijn dat je kind na een tijdje de tweewieler of het fietsje ontgroeid is, dan kan je die inruilen voor een aangepast exemplaar. Op die manier hoef je zelf niet om de paar jaar een nieuwfiets te kopen. Tenslotte zijn er nog twee voordelen: thuis heb je minder plaats nodig en er belanden minder fietsen op de afvalberg.

Lever je zelf een fiets aan Op Wielekes, dan krijg je een jaar gratis lidmaatschap in ruil. Aangezien de werking van Op Wielekes gebeurt door vrijwilligers, zoekt de organisatie steeds vrijwilligers, alsook gebruikte fietsjes en pionierleden.

Maak een afspraak via evergem.be/opwielekes of everegem@opwielekes.be

Contact:

Evergem Info
Gebouw: Administratief Centrum Evergem
Adres: Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem
Telefoon: 09 / 216 05 00
Website: evergeminfo.be

Bron: Persbericht Evergem

Met dank aan de gemeente Evergem en in het bijzonder aan Dhr Sander Spanhove.

Info betreffende de foto op deze pagina: Copyright © gemeente Evergem.