Voor deze kindvriendelijke wandeling, worden jullie met z’n allen in het Leen in Eeklo verwacht. De grootste troeven van dit provinciaal domein zijn haar speeltuin, de cafetaria en een groot bos dat de perfecte wandelbestemming heeft voor onze kleinste stappertjes. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is de uitkijktoren, die 21 meter hoog is en van waar je een prachtig uitzicht krijgt over het domein en de omgeving.

Kom je met de wagen, dan vind je net voor de ingang van het domein, een grote parking aan de rechterkant van de weg. Hier vind je dan ook knooppunt 11, het startpunt van deze wandeling. In totaal moet er 4,9 kilometer worden gestapt aan de hand van deze opeenvolgende knooppunten: 11 – 16 – 15 – 14 – 13 – 12 en terug naar je beginpunt aan knooppunt 11. Op de officiële website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen (Routen) kan je de kaart gratis downloaden in PFD-formaat.

Zorg zeker voor het juiste schoeisel, want sommige stukken van de wandeling zijn verhard, en andere stukken zijn onverhard. Onderweg is er ook een doorgang met beperkte openingsuren. Je kan je best vooraf informeren op de website van het Leen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Langsheen de wandeling staan tal van banken, waar je even tot rust kan komen.

Belangrijke info voor onderweg:

  • niet ver van de parking nodigt het arboretum je uit om in dit groot ‘museum’ te wandelen tussen de bomen en struiken
  • in het Bosinfocentrum krijg je een antwoord op al je bosvragen; en hier kan je tevens ook de weg vragen naar het Kabouterpad
  • tegenover de ingang van het Bosinfocentrum staat de 21 meter hoge uitkijktoren
  • tussen knooppunt 11 en 16 vind je een vogelkijkhut, waar je met wat geluk ook reeën kan spotten
  • aan knooppunt 11 vind je de speeltuin en het speelbos, waar de kleintjes kunnen ravotten terwijl de mama’s en papa’s en grootouders kunnen genieten van een hapje en een drankje op het terras van de cafetaria

Bron: Officiële website van de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen en het Leen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Damon De Backer.