baarleBaarle is een dorp dat gelegen is in de provincie Antwerpen en meer bepaald in de Kempen, maar typerend voor Baarle is dat dit dorp deels in België en deels in Nederland gelegen is. Voor alle duidelijkheid, om nu precies te weten wie waar woont,  geldt de voordeurregel voor de bewoners. Dat wil zeggen dat wanneer je voordeur zich op Nederlands grondgebied bevindt,  je sowieso in Nederland woont.

Sinds dit jaar is er een nieuwe wandeling in het leven geroepen, namelijk ‘Ommetje Tommel’, met een totale afstand van 6 kilometer. Vertrekken doe je aan de kruising van de Nieuwstraat en de Sint-Jansstraat en de te volgen knooppunten op je traject zijn: 54 – 64 – 79 – 59 – 47 – 9 – 31 – 32 – 30 – 80 – 86 en 54.

Op het Nederlands grondgebied heb je groen-gele borden met nummers als bewegwijzering; op het Belgisch grondgebied rood-witte borden met nummers. Het is natuurlijk ook handig om het wandelnetwerk voor deze streek mee te nemen; voor Nederland is dat ‘de Baronie’ en voor België ‘de Kempense Kolonies’.

Zin om de wandeling uit te breiden, dan kan je kiezen voor de ‘Ommetjes Broskens’ met een afstand van 10 kilometer en ‘Zondereigen’, met een totale afstand van 18 kilometer. Het routekaartje kan je voor slechts 1 euro afhalen bij het VVV kantoor.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen

Informatie betreffende de foto: © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen en de foto werd genomen door De Backer Mie