Deze wandeling neemt jullie helemaal mee rond de Hermansheuvel. In totaal moet er 7,3 kilometer gestapt worden aan de hand van de volgende wandelknooppunten van het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels: 308 – 307 – 34 – 301 – 303 – 302 – 325 – 310 – 309 en dan weer helemaal terug richting 308.

Starten doen jullie aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkje in Assent voor een wandeling over de glooiingen van het Hageland.
Aan de rand van de Begijnenbeek (knooppunt 34) wandelen jullie doorheen de Wissenbeemd, dat een verscholen plekje is in volle natuur, waar het heerlijk rustig is. Met andere woorden de ideale plaats om eens lekker te ontspannen en te genieten.

Al stappend zullen jullie opmerken dat de wandeling jullie helemaal rond de bijna tachtig meter hoge Hermansheuvel brengt. Dit is een heuvel in het Hageland met een rijke geschiedenis, welke 35 meter uitsteekt boven zijn omgeving en prachtige panorama’s biedt over de Begijnenbeekvallei.

De geschiedenis leert ons dat onderzoekers hier stenen bijlen, speerpunten en andere gebruiksvoorwerpen bloot legden, welke dateren van de zesduizend jaar oude Michelsbergcultuur.

Trekpleisters van deze wandeling zijn dus:

  • de Hermansheuvel
  • de Wissenbeemd
  • het landelijk Assent

Het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels, dat garant staat voor 300 kilometer wandelplezier, kaart en infogids kan je bekomen voor de prijs van 9 euro in de toeristische infokantoren, boekhandels en toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant!