Een wandeling die je kan terugvinden in het boek #De Wandelprovincie, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!, en het boek kan je gratis verkrijgen bij de dienst Toerisme Vlaams-Brabant. Maar via hun website kan je alle wandelingen ook downloaden in PDF formaat. Aan jullie de keuze.

Voor deze prachtige wandeling, neem ik jullie mee naar de Merode, een prachtige streek met heide, vennen en bossen; en dit grootste stukje natuur van Vlaanderen ken je vrij bezoeken. Ontdek de bossen van de Merode via de wandelknooppunten, die ook aangevuld werden met enkele thematische wandellussen. Hier kom je echt tot rust.

Deze wandeling is 8,3 kilometer lang en starten kan vanop twee verschillende locaties. Locatie 1 is het Natuurcentrum De Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48 in Diest. Locatie 2 laat je starten in de Webbekomstraat in Webbekom (Diest). Welke locatie je ook kiest, wandelen doe je over verharde en onverharde stukken. Dus het is aangeraden om je van een stevig schoeisel te voorzien.


 

 

 

Gezellige centrum van de stad Diest

 

 


Onderweg wandel je langsheen de historische verdedigingswallen van de stad Diest, en ontdek je het prachtige natuurgebied Webbekoms Broek. Laat je verrassen door de bloemrijke hooilanden, de rietlanden en de wilgenbosjes. Als kers op de taart krijg je er het fraaie zicht op de stad Diest gratis bij. Je wandeling kan je vrijblijvend afsluiten met een bezoek aan het provinciedomein Halve Maan, waar er ook heel wat te beleven valt.

Ben je van plan om wat langer te verblijven, dan kan ik jullie het hotel The Lodge, in Diest aanbevelen. Dit hotel ligt op wandelafstand van het centrum, is fietsvriendelijk en is de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Een aanrader!

Bron: boek #De Wandelprovincie, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.